Novinky - 09.01.2012 14:59

Víťazstvo v Banskej Bystrici zabezpečil kolektívny výkon

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hkdukla.sk
Útočník Dukly Trenčín Richard Lelkeš v súboji o puk s domácim útočníkom Marcusom Kristofferssonom.

A cenné nielen v zmysle toho, že Trenčania sa potrebovali opäť bodovo chytiť aj na ľade súpera po neúspešných ťaženiach na Slovane či v Košiciach, ale aj z dôvodu ustráženia si šiestej priečky v tabuľke. Žilina totiž strácala pred týmto 37.kolom na Duklu len jediný bod a keďže doma porazila Zvolen, prípadná prehra Trenčanov v Bystrici by "vlkov" posunula na šieste miesto. To sa ale nestalo a zverenci trénerskej dvojice Gregor - Jakubík zvíťazili na nulu, ktorú vychytal brankár Tomáš Hiadlovský.

"V dnešnom zápase sa nám stretlo všetko, čo sme potrebovali na víťazstvo. Hrali sme dôrazne, najmä v obrane dobre, podarilo sa nám streliť góly a mali sme aj trochu šťastia. Kolektívny výkon, ktorý sme podali, nám zabezpečil víťazstvo, sme veľmi spokojní," povedal na tlačovej besede po zápase asistent trénera Gregora Juraj Jakubík. 

Trenčania tak posledný zápas na bystrickom ľade v základnej časti aktuálnej sezóny zvládli. Banskú Bystricu privítajú v základnej časti už len raz, a to doma v Trenčíne. Rekapitulácia výsledkov z ľadu pod Urpínom však vyznieva lepšie v prospech žltočervených. V prvom vzájomnom meraní síl zvíťazili 4:0, horšie to už bolo v dueli číslo dva. Bystričania možnosť domáceho prostredia naplno využili a  porazili Duklu tentoraz 3:0. Rovnakým výsledkom skóre, len v prospech hostí z Trenčína, sa skončil posledný duel oboch súperov na ľade Banskej Bystrice.