Novinky - 07.01.2012 19:44

Piatu šestinu extraligy otvoríme v Bystrici, pomôže už aj Daňo?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Doterajšie štyri duely, ktoré spolu Trenčania s bystrickými „baranmi“ zohrali, vyznievajú štatisticky lepšie pre žltočervených. Tri z nich totiž dokázali vyhrať, z toho oba domáce a raz sa im to podarilo na ľade pod Urpínom. Dve víťazstvá nad mužstvom trénera Milana Staša boli počas  úvodných desiatich zápasov, v ktorých mala Dukla skvelú víťaznú bilanciu, ale tá sa už po ostatný priebeh sezóny zatiaľ nezopakovala.

Bystrica v tejto sezóne trochu zaostáva za očakávaniami nielen svojich fanúšikov, ale možno i ostatných priaznivcov hokeja na Slovensku. Po nie príliš úspešnom začiatku v lige sa vzdal svojej funkcie šéftrénera Fín Alpo Suhonen, ktorého nahradil vo vedení striedačky staronový hlavný tréner Banskej Bystrice Milan Staš. V posledných dueloch však Bystrica naznačila mierne zlepšenie z kolísky viac-menej neúspešných výsledkov a začalo sa jej dariť. Naposledy zdolala na domácom ľade mužstvo z horných poschodí tabuľky, keď vyprevadili Bystričania Skalicu zo svojho ľadu s prehrou po výsledku 4:1.

Trenčania nedokázali nadviazať na dva víťazné zápasy po sebe, keď najskôr vyhrali v Nitre a následne doma porazili Zvolen. V posledných troch stretnutiach zvíťazili iba raz, aj to až po samostatných nájazdoch doma nad Žilinou. V Banskej Bystrici by jej k dobrému výsledku však mohol pomôcť už aj navrátilec zo šampionátu juniorov v Calgary Marko Daňo. „V sobotu som bol už s Duklou na ľade. Zatiaľ som netrénoval s nijakou konkrétnou formáciou. Nie je ešte celkom isté či v Bystrici nastúpim, ale chcel by som hrať,“ povedal Daňo po prvom tréningu s Duklou po návrate z Kanady.

Hlavným rozhodcom duelu bude Peter Jonák, na čiarach mu bude pomáhať ŠefčíkVýletom. Videorozhodcom bude tentoraz Vladimír Mihálik.

&nb

HC´05 B. Bystricatímy Dukla Trenčín
10,49%využitie presiloviek8,83%
86,70%úspešnosť oslabení83,01%
1263početnosť streľby1196
6,88%úspešnosť streľby7,69%
Grman 15          +/-Fabuš 11
Jokila 20 (5+15)    produktivitaFabuš 27 (14+13)
Khoroshun 92,16     úspešnosť Kováč 92,42
Kostúr 92,63    brankárov %Hiadlovský 91,62