Novinky - 04.01.2012 15:18

Tomáš Hiadlovský: Mal som puk podržať a nie rozohrať

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Trenčania nakoniec otočili zápas so Žilinou, hoci po prvej časti hry prehrávali už 1:3. „Prvá tretina nám nevyšla. Cez prestávku sme si v kabíne povedali, že to musíme zlepšiť, pretože okrem streleného gólu nám skutočne vôbec nič v nej nevyšlo. Zlepšenie sa prejavilo v druhej tretine, vyrovnali sme a zápas úplne inak vyzeral,“ povedal po stretnutí Tomáš Hiadlovský. Dres s jeho menom sme videli prikorčuľovať do bránky v prvej polovici úvodnej časti hry, keď ukazovala svetelná tabuľa skóre 1:3. Za takéhoto stavu sa brankárovi asi ľahko do stretnutia nenastupuje. „Nemáte čo stratiť. Musíte sa snažiť nedostať gól a dúfať, že chalani nejaké dajú. Popadalo nám to hlavne druhej tretine a nakoniec sme mohli mať aj všetky tri body,“ objasnil Hiadlovský.

Dukla vyhrávala od 52.minúty nad Žilinou zásluhou Tvrdoňovho krásneho teču 4:3, zápas však do trojbodového konca nakoniec nedotiahla. „Od plexiskla bočnom zadnom mantineli sa mi puk po strele odrazil do lapačky. Chcel som ho prikryť a prerušiť hru, ale v tej chvíli, neviem či to bol náš hráč alebo Žilinčan, niekto zakričal ´hraj, hraj´, ja som sa zľakol a puk som rozohral. Mal som to radšej podržať,“ spytoval si svedomie Tomáš.

Striedanie brankárov v tíme Dukly sme spozorovali aj v Bratislave, kedy prišiel Hiadlovský do brány na začiatok tretej tretiny. „Tréner prišiel cez prestávku za mnou, povedal mi, že sa mám nachystať, pôjdem chytať. To bolo všetko,“ povedal Tomáš Hiadlovský.

FOTO: Tomyno