Novinky - 31.12.2011 16:22

Udalosti roka 2011 – Dukla začala písať históriu svetového hokeja

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hkdukla.sk

Spomínať budeme na prvú polovicu končiaceho sa roka, respektíve na tretí mesiac roka 2011, mesiac marec. Kto stále netuší, čo máme na mysli, tak si ideme nami vybranú udalosť bližšie popísať.

V marci totiž Dukla Trenčín prepísala históriu svetového hokeja, keď sa jej ako jedinému klubu na hokejovej mape podarilo druhýkrát otočiť sériu play-off z 0:3 na 4:3 vo svoj prospech. Prehrať tri zápasy v rade, mať nôž na krku, prelomiť neúspech a zvíťaziť v štyroch nasledujúcich stretnutiach. Môžeme povedať, že to sa Dukle neraz podarilo. Prvýkrát v sezóne 2007/2008 v sérii s MHC Martin, druhýkrát počas sezóny 2010/2011 proti veľkému rivalovi z Bratislavy. To sú momenty, ktoré ostanú v pamäti každého verného fanúšika ešte dlho.

A komu sa to raz podarilo?

V NHL to dokázali iba tri mužstvá - v roku 1942 vo finále s Detroitom Toronto a v roku 1975 vo štvrťfinále proti Pittsburghu New York Islanders. Vlani predviedli v konferenčnom semifinále podobný obrat hráči Philadelphie s Bostonom. Vo vyspelom hokejovom svete to dokázalo ešte Lugano v ročníku 2005/06 vo štvrťfinále švajčiarskej NLA s Ambri-Piotta.

A komu sa to dvakrát podarilo?

Dukle Trenčín. Vážení čitatelia a fanúšikovia trenčianskeho hokeja, pripomeňme si tieto pekné chvíle, ktoré nám rok 2011 priniesol a verme, že ak nie podobné prekvapenie, tak len ďalšie  pozitívne nás budú čakať aj v novom roku 2012.

 

Čierna škvrna

Rok 2011 sa však stane pre väčšinu fanúšikov nielen trenčianskeho, ale aj slovenského hokeja čiernym bodom ich  hokejového života. Náhle totiž tento svet opustil Pavol Demitra pri tragickej havárii lietadla s celým tímom Lokomotivu Jarosľavl. Človek, ktorý toho pre hokej na Slovensku spravil naozaj veľa. Človek, ktorý miloval hokej a svoju rodinu, s ktorou už príchod pozemského nového roka nebude môcť osláviť. Bude môcť však na nás všetkých zhora hľadieť. My sme mu sľúbili, že nikdy nezabudneme a plameň jeho života bude horieť neustále v nás. Paľo, ďakujeme !

V mene Hokejového klubu Dukla Trenčín by sme Vám chceli zaželať vykročenie do nového roka tou správnou nohou, veľa šťastných dní prežitých v zdraví, aby vaše kroky viedli aj v roku 2012 na Zimný štadión Pavla Demitru, kde by sme mohli spoločne zažívať radosť z hokeja a snažili sa vzájomne si pomáhať, aby sme si takto o rok mohli opäť povedať , že nás v dobrom aj zlom baví byť Dukla !