Novinky - 31.12.2011 11:08

K uspokojeniu neprišlo, nie je na to dôvod, vraví Peťo Fabuš

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Peter Fabuš sa raduje z gólu

Hráči Dukly tak v novej bratislavskej hale nestrelili ešte ani jeden gól, keď v prvom spoločnom zápase hranom v Bratislave uhrali rovnaký výsledok ako naposledy, teda 3:0. „Stretnutie v Bratislave sme nezačali dobre. Nejakým spôsobom sme pôsobili vskutku zakríknuto a jednoducho sme nedokázali využiť toho, že Slovan dostal facku v Skalici. Prvá tretina nebola z našej strany dobre zahratá, inkasovali sme v nej aj gól, no myslím si, že v druhej časti hry sme začali viac korčuľovať. Vytvorili sme si dokonca aj šance na gól, paradoxne sme ho však opäť dostali my. Poslednú tretinu Slovan len dôsledne dohrával,“ zhodnotil stretnutie člen prvej formácie Peter Fabuš. Bratislavčania mali opäť navrch v hre do tela, teda v pojímaní tej tvrdej a agresívnej hry boli opäť lepší. Týmto spôsobom prehrali Trenčanov aj v predošlých troch stretnutiach. Zdá sa tak, že Slovan bude vzhľadom na tento aspekt hry nepríjemným súperom pre Trenčín. „Určite. Ja som síce odohral len svoj prvý zápas proti Slovanu za Trenčín, ale oni dohrávali dokonale každý jeden súboj, dokážu byť agresívni a veľmi nepríjemní. Na druhej strane si myslím, že my tiež vieme byť tvrdí, no len včera sme to neukázali, a preto sme prehrali,“ našiel zrejme príčinu ďalšieho neúspechu nad Slovanom Fabuš.

V posledných dvoch stretnutiach Dukla zvíťazila, strelila 9 gólov, čo je na dva duely vcelku slušný počet. Peťo by však o nejakom uspokojení  s touto štatistikou pred zápasom v Bratislave nehovoril. „Nie je dôvod na nejaké uspokojenie. Sezóna frčí, je stále v plnom prúde, zápasy idú jeden za druhým a ja osobne nevidím žiadny dôvod uspokojovať sa s niečím,“ odvetil najproduktívnejší hráč Dukly s počtom 26 kanadských bodov získaných za 13 gólov a rovnaký počet asistencií.

Posledný zápas roka v Bratislave si nenechala ujsť ani početná skupina „výjazdníkov“ z Trenčína, a to zďaleka nebolo všetko. V okolí haly by sme na rôznych miestach mohli napočítať ešte ďalšie veľké množstvo fanúšikov z Trenčína, ktorí si prišli do Bratislavy počas času voľna užiť hokej. Žiaľ, tento úmysel im nevyšiel. „Mrzí nás  to z tohto hľadiska, ale ono každá prehra mrzí. Bol to posledný zápas v starom roku,  možno sme mali sme odviesť ešte viac práce. Nedali sme gól a prehrali sme, s tým už teraz nič nenarobíme,“ dodal Peťo Fabuš.  

Novoročné predsavzatia sú neodškriepiteľnou súčasťou výmeny starého roka za ten nový. Otázku sme však tentoraz položili trošku inak. Zaujímalo nás či sa Peťovi splnilo to novoročné predsavzatie, ktoré si dal na začiatku už končiaceho sa roka, teda takmer presne pred rokom v januári 2011. „Podarilo. Moje predsavzatia sú však každoročne tie isté, aby som bol nielen ja zdravý, ale aj celá moja rodina, blízki priatelia a známi. Pre mňa je to najdôležitejšie a som rád, že sa mi to plní,“ uviedol Fabuš.