Novinky - 23.12.2011 09:25

O debute po debute s Matúšom Vizvárym: Dukla dýcha históriou

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Matúš si vo svojom prvom dueli za Duklu pripísal hneď dva plusové body. „Som rád, že sme v Nitre uspeli a vyhrali zápas. Pred Vianocami to je výborné a chceme takto ďalej pokračovať,“ okomentoval stretnutie v skratke Vizváry. Pre hráča s číslom 44 na drese to bola teda premiéra v žltočervenom drese. „Dukla sama o sebe dýcha históriou, je to pre mňa výzva. Budem sa snažiť podávať čo najlepšie výkony, aby sme sa dostali s týmto tímom čo najďalej aj v play-off,“ neskrýval nadšenie ešte len 22-ročný ľavák.

V premiére sme videli dres s menom Vizváry korčuľovať v tretej obrannej dvojke s Petrom Štindlom, čo si Matúš pochvaľoval. „Čo sa Petra týka, mne sa s ním hralo parádne. Je to dobrý obranca, klobúk dole,“ zhodnotil 185 centimetrov vysoký hokejista kvality obranného kolegu.

Zápisné do kabíny Dukly snáď už ale bolo. (s úsmevom) Zatiaľ mi ešte nikto nič nespomínal, tak hádam  sa to premlčí,“ odpovedal vtipne Vizváry.

K jeho prestupu do Trenčína prišlo len nedávno, my sme však odkryli záhadu, ako sa to celé zrodilo. „Sezónu som začínal v Bielorusku, kde som sa po 23 zápasoch dohodol na ukončení zmluvy. Čakal som na nejaké ponuky, prvá prišla napokon z Dukly a tím, ktorým Dukla disponuje, sa mi páčil. Som rád, že ma tréner zobral do kolektívu a dúfam, že uspejeme,“ ozrejmil situáciu Matúš, ktorý si od pôsobenia v Dukle Trenčíne taktiež niečo sľubuje. Na otázku odpovedal veľmi výstižne: „Chcem víťaziť !“