Novinky - 23.12.2011 09:21

Peter Sojčík: Spravíme si pekné sviatky, a potom nazad do práce

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Po zápase neskrýval Peter spokojnosť. „Bol to pre nás veľmi dôležitý zápas. Tri body sme potrebovali odtiaľto ako soľ a podarilo sa zvíťaziť. Pred zápasom sme si povedali, že budeme hrať zodpovedne zozadu a aj keď sme prehrávali, našťastie sme to otočili. V druhej tretine nám pomohla k tomu najmä päťminútová presilovka, v ktorej sme dali jeden gól a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Škoda len toho druhého inkasovaného gólu pred koncom stretnutia, ale svojím spôsobom vôbec nič neriešil,“uviedol na margo trojbodového zápisu strelec prvého a tretieho gólu.

V prvom prípade ťažil z práce Radoslava Tybora, v druhom zmenil ukážkovo smer Birovej strely do brány. „Rado mi to perfektne prihral, snažil som natlačiť do brány a nejako to tam prepasírovať. Druhý bol tečovaný, pomohlo mi aj šťastie. Báli sme sa však či ho rozhodca uzná , našťastie áno,“ vydýchol si „Sojo“.

Posledných pár zápasov sa  tá smola a väčšina ďalších viac-menej negatívnych aspektov hry viezla spolu s hráčmi, v Nitre bolo všetko napokon zlomené. Zaujímalo nás či nastupovali Trenčania na zápas pod nejakým psychickým tlakom, že dnes už jednoducho musíme, pretože bude zle. „Každý z nás to mal v hlave pevne zasadené, že sa nedarí. Povedali sme si však spoločne, že musíme do toho vložiť všetko a uvidíme, čo z toho bude. Hlavné bolo, aby sme tam nechali naozaj všetci všetko preto, aby sme vyhrali. Ak to budeme plniť naďalej, môžeme vyhrávať,“ dodal Sojčík.

Tri body pod žltočerveným vianočným stromčekom sú, čo viac si priať? Hovorí Peter Sojčík: „My musíme teraz hlavne nadviazať na víťazstvo v Nitre a dostať sa na nejakú šnúru duelov, v ktorých budeme bodovať. Pekný darček pod stromček sme si dali, teraz si spravíme pekné sviatky a vrátime sa do práce.“