Novinky - 20.12.2011 21:10

Trenčania prehrali na domácom ľade s Popradom

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Dukla Trenčín - HK AutoFinance Poprad 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 32. Škovira (Vaic, Š. Fabian), 42. Škovira (Kmiť, Vaic)
Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše R. Rapáč 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Polák, Minář (obaja ČR) - Stano, Zvrškovec, 1420 divákov

Zostavy:

Dukla Trenčín: Kováč – Habšuda, Trefný, Biro, Gábriš, Hlubuček, Štindl, Vizváry, Bednár – Melichárek, Fabuš, Pardavý, Tybor, Gašparovič, Tvrdoň, Mikula, Sojčík, Lelkeš, Radulay, Kopecký, Filo.

HK Poprad: Melicherčík – Brejčák, Suchý, Fabian, Kovačevič, Šterbák, Jáchym, Novotný, Kramár – Vandas, Koskinen, Kuľha, Škovira, Kmiť, Vaic, Svitana, Kroták, Rapáč, Gellerstedt, Kraft, Takáč. 

Úvod stretnutia bol opatrný z oboch strán. Ani Trenčania a ani ich súper spod Tatier sa nehrnul zbytočne do ofenzívy. Úvodnú príležitosť zápasu mali domáci hokejisti. Prvá formácia dobre zakombinovala v útočnom pásme, Pardavý našiel prihrávkou spoza brány pred ňou Melichárka, ktorý by bol zakončoval sám, ibaže ručnú brzdu zatiahol Novotný. V následnej presilovke si Trenčania vytvorili ďalšiu veľkú príležitosť, po ktorej zazvonila ľavá tyčka popradskej bránky. Opäť sa zopakovala situácia, kedy kapitán Dukly našiel druhé krídlo svojej formácie Tibora Melichárka. V 10.minúte minúte sa pri vylúčení Kuľhu konal rovnaký scenár , obaja aktéri si však tentoraz vymenili svoje pozície. Melichárek našiel Pardavého na druhej strane klziska pred bránkou, ten si však puk zastavil a Melicherčík sa stihol presunúť. O niekoľko sekúnd neskôr sa opäť mohol Melichárek chytať za hlavu, keď prihrávku od Fabuša na os strelou na gól nepremenil. Žltočervení zotrvávali aj naďalej v ofenzívnom snažení, z ktorého však nič nevyťažili. Väčší vzruch na štadióne priniesla až 18.minúta, kedy našiel Tvrdoň parádnou prihrávkou pred bránkou nabiehajúceho Tybora. Rado len vložil do letiaceho puku hokejku a už sa zdalo, že ten prejde pomedzi Melicherčíkove betóny do bránky, no popradský brankár aj s dávkou šťastie zachránil svoj tím od inkasovaného gólu. Po prvých dvadsiatich minútach tak odchádzali obe mužstvá do kabíny za bezgólového stavu.

Na začiatku druhej časti hry sa mierne osmelili už aj hostia, keď sa dostali k niekoľkým streleckým pokusom, ktoré však Kováč zneškodnil. Za zmienku určite stojí príklep Kuľhu po buly v útočnom pásme či strela zápästím Kmiťa z priestorov osi útočnej tretiny, v oboch prípadoch bol však úspešnejší Kováč. Trenčania upadli v ofenzívnom prevedení hry a z krásy hokeja tak s pribúdajúcim časom druhej tretiny len ubúdalo. Viac v permanencii musel byť domáci brankár Kováč, ktorý ale pôsobil istým dojmom, teda presne tak, ako je náprotivok Melicherčík. V polovici stretnutia sa ocitli dvaja domáci hráči na trestnej lavici, čo Popradčania dokonale využili. Bleskovú kombináciu zakončil gólom Škovira, na ktorého smerovala prihrávka cez bránkovisko. Kováč síce dokázal stlmiť jej rýchlosť, no puk sa k Škovirovi predsa len dostal a ten ho poslal do siete. Gólovej situácii však predchádzali ešte dve tyčky, ktoré Trenčanov zachránili. Najskôr zazvonila tá horná po Vandasovom bekende , a potom aj Kuľhov príklep zastavila spojnica domácej brány. Gólu sa však Popradčania dočkali a čakala ich nemilá povinnosť bránenia. Báť sa ale nemuseli. Napriek niekoľkým presilovkám sa domáci nedokázali nieže presadiť, ale ani len dostať sa k ohrozeniu Melicherčíka. Nevyužité presilovky Dukly tak ponechali stav po dvoch tretinách v prospech Popradu.

Tretiu časť hry odštartovala presilovka „kamzíkov“, ktorí využili ponúknutú príležitosť na druhý gól. Kmiť naservíroval prihrávku pred bránku Škovirovi, ktorého strela bekendom sa odrazila buď od vnútornej konštrukcie brány alebo od tyčky. Nikto nevedel a platnosť gólu tak musel potvrdiť videorozhodca. Hra Dukly sa následne premenila na boj domácich hráčov samých so sebou. Popradčania mali nahraté, zavreli stredné pásmo, dokonale vykrývali aj to obranné a domáci nedokázali do konca zápasu nájsť recept na prechod do útočnej tretiny, odkiaľ by mohli ohroziť Melicherčíka. Ten si pripísal proti Dukle už tretie čisté konto. Trenčania neprekonali tohto popradského brankára už deväť tretín, čo činí dokopy tri celé šesťdesiatminútové zápasy. 

Hlasy:
Dušan Gregor (tréner Trenčína): "V priemernom extraligovom stretnutí sme z našej strany nepredviedli prakticky nič. V pohode hrajúci Poprad zvíťazil bez väčšej námahy. My hráme veľmi komplikovane, zo šancí nedávame góly, a potom nasledujú hrubé obranné chyby, po ktorých sami inkasujeme. Na naše hokejky padne kŕč, a keď k tomu prirátame to, že niektorí hráči nehrajú na 100 percent, výsledkom toho je naša zlá hra. Napriek tomu ďakujem divákom, ktorí prišli do hľadiska - a želám im pekné sviatky."
Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Prišli sme do Trenčína s obrannou taktikou, pričom sme nechceli pustiť súpera do tlaku. V prvej tretine nás pribrzdili oslabenia, ale nedostali sme žiadny gól, a potom sme hru vyrovnali. Vychádzali sme z dobrej obrany a neumožňovali sme domácim útočné prečíslenia. Na rozdiel od nich sme dokázali využiť presilovky, v závere sme už naše víťazstvo s 'rutinou' udržali."

31. kolo, Trenčín - Poprad 0:2

Streda 21. 12. 2011