Novinky - 19.12.2011 16:31

Ján Pardavý plný odhodlania pred svojím návratom: Chceme bodovať !

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Ten absentoval v zostave šesť týždňov, po ktorých sa opäť vracia na ľad, aby pomohol svojmu mužstvu dostať sa zo situácie nevyrovnaných výsledkov. „Veľmi sa teším  a sám som plný očakávaní. Šesť týždňov som nehral, mal som zranené koleno. Prvé dva týždne som v podstate nemohol robiť nič, následne som trénoval na suchu, no posledných pár dní už aj na ľade s chalanmi. Nebude to jednoduché, som ale rád, že som späť,“ podotkol na úvod skúsený ťahúň Dukly. Vo veku 40 rokov sa už predsa len niektoré zranenia hoja ťažšie, Jano to však zvládol a opäť môže čarovať tam, kde mu to ide najlepšie. Na ľade. „Obavy z nejakých fyzických súbojov sú vždy pred nástupom po dlhšej pauze, človek tým však musí prejsť a „odmakať“ si to. Zo začiatku preto mám nejaké obavy aj ja, no v tréningovom procese sa snažím ísť na sto percent, zaťažovať koleno rovnako ako v zápase. Myslím, že by to mohlo byť dobré,“ uistil sa Pardavý.

„Parďo“  sa síce cíti dobre a je plný odhodlania, po zdravotnej stránke však ešte stopercentne fit nie je. „Musím nosiť ortézu na nohe, pomaličky si zvykám. Úplne stopercentne v poriadku to nie je, ale myslím, že to pôjde,“ objasnil Jano svoj zdravotný stav.

Zajtra by sa teda jeho meno malo opätovne objaviť nielen na súpiske, ale hneď v prvej formácii, kde ho bude v útoku dopĺňať Peter Fabuš s Tiborom Melichárkom. „Dúfam, že úlohu, ktorú máme, splníme. Chalanom to išlo aj bezo mňa. Tibor s Peťom Fabušom a Andrejom Šťastným hrali dobre, rozhodovali dokonca aj niektoré stretnutia. Zaťažko bolo iste aj trénerovi poskladať zostavu ideálne po mojom návrate. Verím, že sa nám bude spolu dariť a získame konečne nejaké body. Súrne ich potrebujeme,“ zdôraznil dôležitosť najbližšieho programu Dukly Pardavý.

V ňom čakajú našich chlapcov za tri dni dva zápasy. Najskôr doma privítajú Poprad, následne vycestujú už vo štvrtok pod Zobor do Nitry. O krásnom vianočnom darčeku v podobe šiestich bodov nemusíme veľa hovoriť. Priali by sme si ho všetci. „Uvedomujeme si, v akej situácii sa momentálne nachádzame. Body potrebujeme ako soľ a tieto dva zápasy sú najlepšou možnosťou. Chceme získať šesť bodov, aby sme mali pokojné sviatky a mohli sa pripravovať na ďalšie zápasy bez stresu,“ uviedol na margo bodového zisku trenčiansky kapitán.