Novinky - 12.12.2011 13:37

No jo, vůbec se nám to nepovedlo...

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Počkal si na svoju šance a pevne ju chytil za pačesy. To je rýchly opis udomácnenia sa dresu číslo 29 v defenzívnych radoch tímu trénera Dušana Gregora. V zostave figuroval aj pri prehratom zápase pred reprezentačnou prestávkou proti Skalici. „Bol to vcelku vyrovnaný zápas. Viedli sme 1:0, no po našich doslova hlúpych chybách sme inkasovali zbytočné góly, hlavne ten na 1:2. Jeden gól k víťazstvu proste nestačí. Opakujeme sa stále, ale musíme zlepšiť koncovku. Bez toho to proste nepôjde,“ nechal sa počuť po zápasy český mladík. Dva zápasy, jeden strelený gól. To nestačí na víťazstvo ani len v jednom stretnutí, nieto ešte v dvoch. Zrejme musí byť niečo, čo iné tímy majú a Dukle to chýba. „Asi nám chýba predovšetkým pohoda na hokejke, respektíve pri zakončení. V Martine to bol bojovný výkon, tam sme sa ešte dokázalo zomknúť, ale dnes ku koncu ani to. Nedokážem k tomu viac povedať,“ ťažko hľadal slová Štindl.

Možno sa v podobnosti otázok opakujeme, ale opäť je iste nutné zdôrazniť slabú efektivitu. Pri pohľade na pomer striel po prvej tretine je vidno, že niečo nie je v poriadku. Dvadsať streleckých pokusov v úvodných dvadsiatich minútach, jeden gól. Po prvej tretine to síce až tak nemrzelo, keďže Dukla viedla 1:0, ibaže na konci zápasu už prišlo k spytovaniu svedomia. „Určite. Dúfam, že nám prestávka pomôže. Potrénujeme, spoločne si musíme zdvihnúť sebavedomie a zlomiť to, čo nám bráni na ceste k dobrým výsledkom. Dúfam, že pôjdeme hore,“ zaželal si rodák zo Vsetína. Ďalším dôvodom zrútenia vysoko položenej psychiky bol gól na 1:1, ktorý padol pri presilovke Dukly. „Gól v oslabení nás ako keby hodil späť, niekam dozadu a začali sme zaostávať. Mali sme však následne ešte viac pritlačiť na pílu, pridať a v tretej tretine sme sa o to aj snažili, chceli sme ešte viac búšiť do nich,  no nevydarilo sa nám to,“ kývol Petr plecami.

Spomínali sme zaradenie dresu s číslom 29 do zostavy. Ako náhle teda prišla šanca od trénera, Petr ju chytil pevne do rúk a nepustil ju. „Cením si, že mi tréner dal šancu, akurát sa potrebujem trošku viac presadiť. Potrebujem viac priestoru na ľade, aby som mal viac sebavedomia a myslím, že z mojej strany sa to lepší,“ odpovedal Štindl, ktorý si pochvaľoval aj spoluprácu v obrannej dvojici. „Hral som s „Bedňou“, myslím, že to bolo dobré. Dnes sa to však trošku viac točilo, keďže neskôr som hral aj s Liborom Hlubučekom. Aj ten mi sedí, nesťažujem si,“ opísal kolegov z defenzívy Petr.