Novinky - 10.12.2011 14:12

Ukážeme Skalici, kto je pod Matúšovým hradom doma?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Ten tretí totiž odohrali pred vlastným publikom a v podobe Trenčanov našli domáci „skalickí králi“ na čele so Žigmundom  Pálffym  premožiteľov. Zverenci trénera Dušana Gregora ťahali pred týmto stretnutím neúspešnú sériu prehier a zdalo sa, že trojbodový zisk zo Záhoria ich vzpruží a opäť posunie na tú správnu víťaznú vlnu. Na mierne sklamanie všetkých sa to však nepodarilo. Hneď v nasledujúcom stretnutí vybuchla žltočervená družina pod Tatrami v Poprade a nasledujúce výsledky boli len kvázi kolotočom, na ktorom sa Trenčania viezli. Striedali  dobré výsledky s tými horšími, až prišiel zlom v podobe zmeny v kádri. Dve mená pribudli, jedno odišlo a herný prejav sa ustálil, respektíve zlepšil. Hneď v Žiline to pri premiére oboch novicov bolo vidno, no žiaľbohu, len na hre. Výsledok sa napriek výborne odohranému duelu nedostavil. Trenčania nevyhrali v Žiline ani druhý raz v tejto sezóne a spod Dubňa odchádzali so zvesenými hlavami. Tie sa však museli rýchlo preladiť na ďalší zápas, no ani domáca konfrontácia s majstrom nebola úspešná, hoci žltočervení viedli a nakoniec získali bod za remízu. Víťazstvo po štyroch prehrách priniesol až mikulášsky večer proti Banskej Bystrici, kedy Mikuláš nadelil Dukle do tabuľky tri body. Ďalšie dva priniesol posledný duel v Martine, a hoci mohli byť aj všetky tri a možno ani jeden, Dukla vyhrala dva zápasy po sebe. To sa jej nepodarilo už veľmi dlho. Naposledy  keď porazila dvadsiatku v Púchove a Žilinu na domácom ľade po sebe.

Zápas v Martine však hýril aj množstvom iných zaujímavostí. Hneď tou ďalšou by bola séria Petra Fabuša. Odkedy prišiel do Trenčína, bodoval v každom svojom v zápase. Po štyroch stretnutiach má na svojom konte za Duklu už päť gólov a s 23 bodmi vedie kanadské bodovanie v tíme Dušana Gregora. Práve jeho samostatný nájazd rozhodol o zisku dvoch bodov pre Trenčanov.

Pozor však na Skalicu ! Žigmund Pálffy zavelil a tiahne skalické mužstvo míľovými krokmi vpred. Bezkonkurenčne zároveň vedie aj kanadské bodovanie celej extraligy, keď má s počtom bodov 50 až trinásťbodový náskok pred druhým Martinom Kuľhom. Líder tímu trénera Petra Oremusa je tak nepochybne jasný, no v doterajšom priebehu je takých hráčov viac, ktorí ťahajú Skalicu. Tá už dlhšie okupuje vedúce postavenie v tabuľke, veď čoby nie. Výsledky Záhorákom nechýbajú. Svojich fanúšikov bavia nielen nimi, ale aj predvádzaným hokejom. Silu Skalice v tejto sezóne už okúsil každý a sme zvedaví či si niečo Skaličania nechali v zálohe, respektíve odložili aj do druhej polovice extraligy. Trenčania sa k piatej priečke priblížili už len na tri body, Žiline sa vzdialili na päť, Martinu dokonca už až na deväť. Pred reprezentačnou prestávkou by tak Dukle padlo vhod väčšie upokojenie v podobe zisku nejakých bodov. Zápas je nepochybne lákadlom pre fanúšikov, veď líder tabuľky je líder tabuľky.

Príďte preto aj vy povzbudiť Duklu, chlapci to budú potrebovať. Poraziť lídra a urobiť si tak vcelku pokojný oddych od hokeja na Slovensku, to by mohlo byť také trenčianske. Či?

Hlavným rozhodcom stretnutia je pán Kubuš, na čiarach mu bude pomáhať Šefčík s Výletom. Videorozhodcom stretnutia je Jaroslav Marušin. 

Dukla TrenčíntímyHK 36 Skalica
8,72%využitie presiloviek 22,69%
83,20%úspešnosť oslabení88,28%
968početnosť streľby1001
7,85%úspešnosť streľby10,28%
Trefný 12          +/-Pálffy 37
Fabuš 23 (11+12)produktivitaPálffy 50 (16+34)
Kováč 92,81      úspešnosťLakosil 91,64
Hiadlovský 90,47      brankárov (%)Tomek 93,60