Novinky - 07.12.2011 15:29

Gašparovič: Do Martina si ideme jednoznačne po body

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Jakub Gašparovič pri samostatnom úniku strieľa gól, prekonáva brankára Chorošuna v bránke HC 05 a zvyšuje na 2:0.

„My sme takýto zápas potrebovali, aby sme vyhrali aj pred domácimi divákmi. V tretej tretine síce prebral iniciatívu súper, boli sme troška zakríknutí, no zvládli sme to, našťastie. Takéto víťazstva nás môžu posúvať ďalej k lepším výkonom,“ zhrnul po stretnutí svoje hodnotenie Jakub Gašparovič. Vo výpovedi spomenul oživenie bystrickej ofenzívy v poslednej časti hry. Situácia nebola prijateľná a Dušan Gregor si vzal oddychový čas. „Tréner nás jednoznačne upokojil. Doslovne nám povedal, že aj keď dostaneme gól, nemáme sa báť hrať hokej. Myslím, že od tohto momentu to už vyzeralo aj trošku lepšie,“ objasnil Jakub 30-sekundovú chvíľu strávenú s trénerom.

Téma diváci. V utorok zíval trenčiansky štadión prázdnotou, podľa oficiálnej informácie sa ich zišlo len 1030.  „Popravde sa divákom ani nečudujem, že neprišli, pretože naše výsledky neboli optimálne. Zavážila iste aj zima, jedno s druhým a na štadióne to bol reálny obraz súčasnej situácie,“ uznal Jakub, ktorý v druhej tretine zvýšil skóre zápasu na 2:0. „Naskočil som zo striedačky, videl som, že obrancovia Bystrice sa rozostúpili. Prišla pekná prihrávka z našej obrannej tretiny a išiel som sám na brankára. Vzhľadom na to, že koncovku máme mizernú, tak som nešpekuloval nad nejakou kľučkou, jednoducho som vystrelil a som rád, že to tam padlo,“ potešila sa trenčianska „osemdesiatjednotka“.

Kubo už potvrdil, že je oficiálne zdravotne v poriadku a v piatok do Martina sa teší. „Takéto víťazstvo sme potrebovali a do Martina si ideme jednoznačne po body,“ vyslovil odvážne. Od spodu tabuľky útočí a nepríjemne sa približuje Žilina, ktorá ťahá úspešnú sériu zápasov. Strach v kabíne Dukly o ohrozenie svojej tabuľkovej pozície však nevládne. „Je len polovica súťaže za nami, myslím, že takéto veci v kabíne vôbec nikto nerieši. Vôbec sa nebojíme toho, že by sme mohli aktuálne miesto stratiť, práve naopak, pozeráme sa stále dopredu,“ ozrejmil rýchly mladík.