Novinky - 04.12.2011 20:44

Po prehre po nájazdoch nám ostal iba bod

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Peter Fabuš sa prišiel potešiť z gólu aj so svojimi spoluhráčmi na striedačku.

Dukla Trenčín  - HC Košice  2:3ts (1:0,1:1,0:1- 0:0) – roz.samostatný nájazd Miklík

Góly: 9. Fabuš (Melichárek, Sojčík) 34. Tybor (Fabuš, Tvrdoň) - 36. Mlynarovič (Gron, Miklík), 54. Haščák (Tabaček, Homer)

Vylúčenia: 4:9, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Zostavy:

Dukla Trenčín: Kováč - Bobček, Trefný, Biro, Gábriš, Štindl, Bednár, Habšuda, Nemčík - Fabuš, Sojčík, Melichárek, Tybor, Gašparovič, Tvrdoň, Mikula, Šťastný, Filo, Radulay, Kopecký, Lelkeš. Tréner: D.Gregor

Košice: Hylák - Homer, Tabaček, Šeda, Kolba, Chovan, Novák, Takáč, Petruška - Jenčík, Zálešák, Dravecký, Mlynarovič, Gron, Miklík, Vorel, Pašek Haščák, Bartoš, Spilár, Gmitter. Tréner: M.Ihnačák

Stretnutie malo špecifický náboj okrem iných minimálne pre trojicu hokejistov. V drese Dukly sa totiž predstavila dvojica hráčov, ktorí ešte pred týždňom v nedeľu boli súčasťou Košíc. Situácia sa však v nasledujúcich dňoch zmenila a Peter Fabuš s Marekom Birom zmenili pôsobisko. Dohodli sa v Trenčíne, za druhého menovaného odišla do Košíc náhrada v podobe Martina Chovana. Začiatok stretnutia naznačoval dobrý hokej, ktorým sa Dukla v prvej tretine aj prezentovala. Obrovská motivácia Petra Fabuša vyvrcholila v 9.minúte, keď strelil svojmu bývalému klubu gól. Krásnu akciu predviedli Trenčania v útočnom pásme, rozhodili si košickú obranu vyhratými súbojmi na zadnom mantineli, až prišla Melichárkova prihrávka Fabušovi do priestoru medzi kruhy a trenčiansky útočník strelou z prvej nedal Hylákovi šancu. Následne gesto Petra Fabuša smerom k striedačke Košíc bolo symbolicky zamerané na jeho odchod z metropoly východu. Košičania sa dovtedy nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu Kováča, ich najväčšia príležitosť prišla v 14.minúte, kedy Zálešák zaviezol puk do pásma, v rohu klziska vyhral fyzický súboj o puk a snažil sa pred odkrytou časťou bránky nájsť Mlynaroviča, ku ktorému sa puk ale nedostal a Kováč ho spacifikoval. Dukla pôsobila ofenzívnejším dojmom aj väčšou vôľou, čo ukazovali všetky štyri formácii, ktoré neraz dokázali Košice zatlačiť v ich obrannej tretine. Gólom sa však neskončila ani jedna z ďalších príležitostí, a tak nám prvá časť skončila víťazstvom domácich.

Do druhej časti hry nastúpili obe mužstvá v opatrnejšom tempe. Trenčania mohli zvýšiť svoje vedenie v 25.minúte. Šťastný strieľal z ťažkého uhla na Hyláka, ten puk vyrazil len pred Fila. Osamotený útočník Dukly stojaci pred odkrytou časťou košickej brány však nezasunul puk do nej, pretože sa mu akosi zamotal medzi korčule. O dve minúty neskôr prišlo v hre k málo vídanej situácii. Obranca Štindl sa vybral na útočný výlet za bránu, kde si od Pašeka vypýtal v tom istom striedaní dva fauly po sebe. Trenčania svoju presilovku vôbec nezačali dobre, veď po dobu prvých dvoch minút takmer vôbec Hyláka neohrozili. Druhá polovica štvorminútovej výhody bola o niečo lepšia, no faulovali aj domáci a počet korčuliarov na ľadovej ploche sa vyrovnal. Druhýkrát prekonali žltočervení Hyláka v 34.minúte. Fabuš posunul puk na modrej ihneď Tyborovi do rohu, ten hľadal pred bránkou Melichárka. Jeho hokejku ale nenašiel, pretože puk sa napokon ocitol za bránkovou čiarou po odraze od obrancu hostí. Kováč taktiež podržal svoje mužstvo, a to následne pár sekúnd po druhom úspešnom zásahu, keď vychytal najskôr Zálešáka a vzápätí aj Jenčíka. Na Mlynarovičov pokus zápästím zo začiatku 36.minúty bol však prikrátky a Košice sa dočkali zníženia na 2:1. V druhej časti hry zaujala ešte Jenčíkova strela po prihrávke Zálešáka 11 sekúnd pred sirénou, ktorá lízala hornú žŕdku. Obe mužstvá odišli z ľadu nakoniec za priaznivého skóre 2:1 v prospech domácich.

Tretiu tretinu otvorili Trenčania presilovkou, ktorú mohli hneď po 21 sekundách využiť. Tybor sa s pukom ocitol sám pred Hylákom, neprihral ho však Melichárkovi, ale rozhodol sa pre kľučku, a tá mu nevyšla. Trenčania sa s pribúdajúcim časom snažili čoraz viac sústrediť na bránenie jednogólového náskoku získaním stredného pásma, no rýchly Košičania sa aj napriek tomu dokázali dostať dopredu. Vyrovnať sa im podarilo v 54.minúte počas vylúčenia Bobčeka. Tabačekova strela sa odrazila od zadného mantinelu k druhej tyčke na hokejku Marcela Haščáka a ten pohodlne dorazil puk do siete. Dukla sa v záverečných minútach snažila ešte o vedúci gól, ten sa jej však nepodarilo streliť , a tak sa po šesťdesiatich minútach muselo predlžovať.

Aj do toho nastúpili ofenzívnejšie Trenčania a po zovretí štvorice Košičanov v pásme si vykoledoval faul Fabuš. Tá istá štvorica hráčov v žltočervených dresoch ako aj rovnaká trojica v tých košických bola na ľade počas celej presilovky v trvaní dve minúty. Trenčania mleli Košice v pásme mleli, ibaže múku žiadnu nenamleli. Košice sa ubránili a zápas nám tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy.

V tých boli po góloch Bartoša a Miklíka úspešnejší nakoniec Košičania. A síce Melichárek svoj nájazd premenil, Tvrdoň s Fabušom nie, a tak na Považí ostal iba bod, dva putujú na východ.

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Mali sme dobrý vstup do zápasu, o to viac nás musí mrzieť, že sme neudržali náš dvojgólový náskok. Súper bol v dôležitých okamihoch zápasu lepší, a prialo mu aj šťastie. Pre nás je dobrý aj získaný bod. Mužstvo bojovalo a drelo, a treba sa z toho odraziť do našej ďalšej práce. V súčasnosti trochu miešam s našou zostavou, a v rámci našich možností sa snažíme robiť v kádri potrebné zmeny."

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "V tomto zápase sme boli príliš veľa vylučovaní, čo nás oberalo o množstvo síl, a preto sme sa nevedeli dostať do potrebného tempa. V tretej tretine sa nám podarilo z presilovky vyrovnať. V závere zápasu i v samostatných nájazdoch sme verili v to, že môžeme uspieť."