Novinky - 03.12.2011 15:20

Odlepí sa smola z trenčianskych hokejok proti majstrovi z Košíc?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Ako sme už spomínali v úvode, zápas bude špecifický z hľadiska rivality. V nedeľu sa predstavia v šlágri kola v Trenčíne Košice, teda v zápase, ktorý je nepochybne zaujímavým lákadlom pre fanúšikov či médiá. Dukla privíta „oceliarov“ na svojom ľade už druhý raz v tejto sezóne, pričom počas prvej šestiny ich vyprevadila po vynikajúcom výkone z Trenčína s prehrou 4:1. Práve Trenčania naštartovali čiernu sériu prehier košického mužstva, v aktuálnom ročníku ligy doposiaľ najdlhšiu. Na jej konci bola následne výmena trénera. Antonína Stavjaňu vystriedal Miroslav Ihnačák a ten si odkrútil premiéru zhodou okolností  práve v domácom zápase svojho nového tímu na východe proti Dukle. Zvládol ju úspešne, Košice porazili Trenčín 3:1 a vrátili sa na starú dobrú cestu. Tentoraz opäť prichádzajú Košičania pod Matúšov hrad, pripravia im teda Trenčania niečo podobné ako za šéfovania Antonína Stavjaňu? Každopádne ak by to tak bolo, v tomto prípade by sme za spúšťací mechanizmus ale museli považovať Skalicu, ktorá v piatok porazila „oceliarov“ 3:1.

Prelaďme však na druhú časť, oveľa zaujímavejšiu v tom zmysle, prečo bude zápas špecifický. V priebehu tohto týždňa totiž opustila košické mužstvo dvojica hráčov, ktorí sa dohodli na pôsobení v Trenčíne. Do Dukly sa vrátil útočník Peter Fabuš a prišiel aj obranca Marek Biro, ako náhrada odišiel Martin Chovan. Pre všetkých troch hráčov bude mať tento zápas teda oveľa väčšiu príchuť ako možno pre iných, najmä čo sa výšky motivácie týka. Všetci odohrali na svojich nových pôsobiskách už v minulom kole prvé zápasy, bodovo sa dokázal presadiť len Peter Fabuš, a to gólom do siete Žiliny, ktorý však Trenčanom v celkovom súčte skóre nepomohol. Žltočervení sa trápia a nedarí sa im dostať sa na víťaznú vlnu aspoň dvoch či troch zápasov v rade. S obrovskou motiváciou tak prichádzajú Košice, ktoré sú na opačnej, západnej strane Slovenska  už niekoľko dní, keďže v piatok odohrali duel v Skalici. Ideálnym scenárom by bolo určite odstránenie smoly z trenčianskych hokejok. Či sa však Trenčanom podarí zbaviť sa smoly a prelomiť nie príliš úspešnú sériu zápasov bez výhry, ktorá sa natiahla už na tri stretnutia, je otázkou zajtrajšieho duelu, ktorý začína už o 17:00.

Zápas je zaradený do Medzinárodného programu rozhodcov, preto sa zajtra v Trenčíne predstaví dvojica hlavných rozhodcov z Čiech, menovite HradilPolák. Na čiarach budú svojim českým kolegom pomáhať Milan NovákStano. Videorozhodcom stretnutia bude Vladimír Mihálik.

Dukla TrenčíntímyHC Košice
8,75%využitie presil.16,66%
82,78%úspešnosť oslab.82,01%
848početnosť streľby1015
8,01%úspešnosť striel8,86%
Šťastný 19 (6+13)najproduktívnejšíZálešák 23 (6+17)
Trefný 12           +/-Haščák Marcel 16
Kováč 92,48%      úspešnosť Hylák 92,84%
Hiadlovský 90,47%       brankárovHalász 86,66%