Novinky - 02.12.2011 19:27

Napriek výbornému výkonu prehra o dva góly

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica, sita
Peter Sojčík

MsHK DOXXbet Žilina – Dukla Trenčín 4:2  (1:0,0:1,3:1)

Góly:17. Richard Huna (Róbert Huna, Sivák), 43.Sivák (Devečka, Richard Huna), 50.Drevenák (Houdek, Mikhailov), 60.Róbert Huna – 34.Tybor (Gašparovič, Tvrdoň), 46.Fabuš (Gábriš).

Vylúčení: 4:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: Konc –Mi.Novák, Brath

Zostavy:

Žilina : Laco – Devečka, Kudělka, Staňo, Dlouhý, Hodek, Ďurkech, Niník – Sivák , Huna Róbert, Huna Richard, Drábek, Nemec, Sýkora, Derevenák, Mikhailov, Smotrila, Stupka, Linet, Kubiš. Tréner: M.Jančuška

Dukla Trenčín: Kováč – Bobček, Trefný, Biro, Gabriš, Štindl, Bednár, Rožník, Habšuda – Fabuš, Šťastný, Melichárek, Tybor, Kopecký, Tvrdoň, Mikula, Sojčík, Lelkeš, Radulay, Gašparovič, Koložváry. Tréner: D.Gregor

V trenčianskom drese sa po prvýkrát od svojho príchodu predstavila dvojica bývalých Košičanov útočník Peter Fabuš a obranca Marek Biro. Trenčania sa od úvodného vhadzovania pustili do svojho súpera a väčšinu úvodných minút prvej tretiny strávili vo svojom útočnom pásme, ktoré však mala žilinská pätica vcelku slušne vykryté a a nepúšťala Trenčanov k väčšiemu ohrozeniu Laca aj keď niekoľko príležitostí by sa našlo. Žilina sa občasne dostala pred Kováča a jej ojedinelý pobyt zaváňal gólom. Po polovici prvej tretiny sa častejšie začala ozývať už aj píšťalka hlavného rozhodcu Juraja Konca, ktorý rýchlu hru rozkúskoval vylúčeniami. V 14.minúte vybehol Gábriš z trestnej lavice, Mikula poslal puk do jazdy Sojčíkovi, ktorý  v prečíslení hľadal práve Gábriša, no jeho bekendové zakončenie Laco pokryl. Po minúte sa situácia zopakovala aj na druhej strane. Tentoraz vybehol z trestnej Stupka, s pukom sa stretol na útočnej modrej, kde po pravej strane vnikol do pásma. Mal rýchlosť, no bol z uhla a na jeho strelu mierenú medzi betóny si dal Kováč pozor. Jediný gólový moment prvej časti hry prišiel v 17.minúte, kedy Sivák posunul puk do jazdy na druhú stranu klziska Róbertovi Hunovi. Jeho strelu vyrazil Kováč ramenom pred svojho spoluhráča Bobečka, ktorý sa snažil dobrzdiť a nešťastne si vyrazený puk poslal do vlastnej bránky. Gól však bol pripísaný Richardovi Hunovi. Po prvej tretine tak mohla dýchať ľahšie v kabíne Žilina.

Druhú tretinu otvorili Trenčania rovnako ako tú prvú, a to obrovským ofenzívnym tlakom na bránku súpera. Vrece s nepremenenými šancami sa roztrhlo v 25.minúte, keď najskôr Drevenák nevyužil svoju príležitosť, následne na druhej strane sa naskytla šanca Kopeckému stojacemu na kruhoch, ibaže netrafil presne. Ešte v tom istom striedaní mohol vyrovnať Tvrdoň, ktorý sa ocitol úplne sám pred Lacom, no ani jeho pokus o trafenie horného rohu bránku zo stoja nebol úspešný. Dukla potom začala zahadzovať obrovské „tutovky“ na gól. Fabuš priťukol za bránkou Melichárkovi, ten sa dostal pre ňu bez problémov, no na dvakrát ju nedokázal dobyť. V 28.minúte našiel Šťastný prihrávkou pred Lacom Fabuša, ktorý z prvej vystrelil po ľade a Trenčania už dvíhali ruky nad hlavu, ibaže domáci brankár udržal puk pod betónom. Žilina dala o sebe vedieť prvý raz až v 30.minúte. Devečkovi pripravil „gólovku“ Drevenák, no obrancu „vlkov“ vychytal Kováč. Domáci sa nachvíľu prebrali, aby následne opäť odovzdali opraty stretnutia do rúk Trenčanom. Tí zatlačili svojho súpera a dočkali sa aj gólovej radosti. V 34.minúte vyústila z tlaku prvej formácie v zložení Melichárek – Šťastný – Fabuš. Tybor si sklepol puk do útočného pásma, obranca Žiliny k nemu nepristúpila a útočník Dukly si pred bránou prehodil puk gólový forhend. Žilinu inkasovaný gól ako keby prebudil, no z následnej útočnej snahy nedokázali „vlci“ vyťažiť nič. Aj v druhej tretine sme tak videli len jeden gól, skóre ostalo po štyridsiatich minútach vyrovnané 1:1.

Tretiu tretinu otvoril šancou Stupka, ktorý po ľavej strane vnikol do pásma, bol rýchlejší a pretlačil sa do zakončenia, jeho pokus však skončil na tyčke. V 43.minúte sedel na trestnej lavici Gábriš a Žilina skórovala v presilovke. No vlastne Žilina nie, aby sme veci dali na pravú mieru. Sivák sa snažil strieľanou prihrávkou nájsť pred bránkou Róberta Hunu a puk sa od korčúľ „strelca“ prvého gólu domácich Igora Bobčeka odrazil medzi betóny Kováča do bránky. Nešťastný moment pre Duklu druhý raz v stretnutí, druhý raz pre Bobčeka. Na vyrovnanie sme čakali do 46.minúty, kedy strelil svoj prvý gól v drese Dukly po siedmych rokoch Peter Fabuš. Prekorčuľoval modrú a puk sa po jeho strele príklepom odrazil od tyčky za Lacov chrbát. Ďalší priebeh duelu sa musel divákom páčiť. Prebudila sa Žilina a brankár Kováč bol pod väčšou paľbou striel. Domácim sa častá streľba vyplatila, pretože puk sa za Kováčom ocitol aj po tretíkrát. Tentoraz už bol právoplatným strelcom Žilinčan. Houdekovu strelu od modrej, ktorá by letela zrejme mimo bránu, krásne tečoval za Kováča Drevenák. Platnosť gólu ešte musel potvrdiť videorozhodca. Na ťahu boli tak hráči v žltočervenom a niekoľko sekúnd po inkasovanom góle mohli vyrovnať. Tvrdoň našiel pred bránkou Tybora, no jeho teč zázračne vyrazil betónom Laco. V 52.minúte sa ocitol Melichárek na osi klziska s pukom na hokejke, po strele z prvej však žilinský brankár stihol včas spojiť svoje betóny. O dve minúty neskôr sa valil sám na Laca Tybor, no puk pomedzi jeho betóny neprepasíroval. V 57.minúte si obaja hráči tento súboj zopakovali a opäť z neho vyšiel víťazne brankár Žiliny. Betónom tentoraz dokázal zneškodniť Tyborov blafák do forhendu. Čas sa krátil, Dukla tlačila viac a viac, no gól nie na nie streliť. 57 sekúnd pred koncom skúsili hostia po oddychovom čase aj hru bez brankára, no gól nestrelili. Ba práve naopak. Strela Fabuša sa odrazila k Róbertovi Hunovi, ktorý sám v nájazde na prázdnu bránku spečatil skóre stretnutia.

Milan Jančuška (tréner Žiliny): "Boli to tri dôležité body pre nás. Trenčín hral veľmi kvalitne, dobre korčuľoval. Najmä v druhej tretine mu patrilo niekoľko úsekov hry, ale tie sme mali aj my. Dali sme síce niektoré šťastné góly, ale som rád, že hráči bojovali a hrali so srdcom. V niektorých kritických momentoch nás opäť podržal Marek

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Myslím ši, že dnes prehralo lepšie mužstvo. Vytvorili sme si viac šancí, ale tie sme nedokázali využiť. V budúcnosti musíme popracovať na koncovke, agresivite, ale aj vyvarovať sa chybám v obrannej činnosti. Zápas ukázal, že hokej sa hrá na góly a v tom dnešnom vyhralo šťastnejšie mužstvo."