Novinky - 29.11.2011 21:48

Nová kniha pokrstená ľadom zo zimného štadióna Pavla Demitru

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Autorom knihy je Ján Bednarič, ktorý je známy hlavne z vydávania kníh po hokejových šampionátoch v posledných rokoch. „S Paľom som sa rozprával po MS na Slovensku a pýtal som sa ho či by sme mohli začať so spisovaním knižnej pamiatky vzhľadom na jeho rozhodnutie ukončiť reprezentačnú kariéru a vydať tak biografiu podobne ako u väčšiny hokejistov. Paľo mi vtedy povedal, že takéto knihy sa píšu až po ukončení kariéry. Žiaľ, toto nám nevyšlo vďaka okolnostiam, ktoré  keby sa radšej nestali. Nestihli sme to počas Paľovho spolunažívania s nami na tomto svete, a tak vydávame knižné dielo teraz. Máme však trochu trému či sa bude ľuďom páčiť a či je dôstojné,“ vyslovil menšie obavy Ján Bednarič. Biografia Pavla Demitru obsahuje všetko podstatné z jeho kariéry a jej súčasťou je taktiež množstvo zaujímavostí či fotografií. „Výraznou črtou obsahu je všetko podstatné o Paľovom živote,  všetky jeho úspechy. Unikátnou časťou je najmä obsah z mladosti. V tomto smere by som sa preto rád poďakoval predstaviteľom Dukly Trenčín, Dubnice, klubom v NHL a taktiež i Lokomotivu Jarosľavl, ktorí nám podali pomocnú ruku a dodali nám všetky dôležité informácie. V knihe sa nachádza aj množstvo obrázkov a fotiek, ktoré sú dielami slovenských športových fotografov,“ popísal obsah knihy jej autor.

Po úvodných slovách prišlo k samotnému krstu. Pavol Demitra st. prišiel v obklopení Igora Nemečka a Jozefa Mitochu do stredového kruhu , kde ju všetci traja spoločne pred očami autora a všetkých prítomných ľudí na štadióne pokrstili ľadom zo Zimného štadióna Pavla Demitru. Krstným otcom sa stal otec Pavla Demitru.

Po krste sa k vydaniu biografie ako i k celej exhibícii vyjadril prezident SZĽH Igor Nemeček. „Som rád za túto knihu aj za celé podujatie, ktoré sa v spolupráci Dukly Trenčín a SZĽH podarilo zorganizovať. Verím, že z exhibičného stretnutia sa do budúcna stane tradícia,“ vyslovil Nemeček. Po ňom sa k slovu dostal aj Jozef Mitocha, prezident trenčianskej Dukly. „Prajem tejto knihe veľa čitateľov, aby mala v každej knižnici to najdôstojnejšie miesto a aby sa všetci tí, ktorí ju prečítali, k nej opätovne vrátili. Nech každému zanechá len krásne spomienky,“ povedal Mitocha.