Novinky - 26.11.2011 12:01

Derby so Slovanom pred dverami, pozeráme sa naň s Vladom Nemcom

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Tretia priečka je aktuálne tou, ktorá patrí po poslednom piatkovom 24.kole hráčom  Štefana Mikeša. Slovanisti sa nachádzajú medzi päticou tímov, ktorých delí od seba len tesný náskok jedného či dvoch bodov, a tak sa ich pozícia každým zápasom môže meniť. V súčasnosti sa však udomácnili navrchu tabuľky aj keď po celý doterajší priebeh ligy to tak nebolo. Slovanisti začali trochu strácať kontakt s čelom tabuľky po 9.kole, v ktorom prehrali na ľade pod Pustým hradom gólom 7 sekúnd pred koncom tretej tretiny 1:0. Vtedy okupovala Dukla popredné priečky, dokonca svojho času Tipsport extralige aj kraľovala. Belasí následne nezvládli zápas v Poprade a body z vynovenej arény si odniesla ako Žilina, tak aj Skalica. Jeden z najzaujímavejších duelov v tomto ročníku odohrali Slovanisti doposiaľ určite v Nitre, kde prehrávali v 12.minúte už 3:0, no v priebehu troch minút skóre otočili vo svoj prospech. Nitra však ešte stihla do konca prvej sirény vyrovnať a gólová prestrelka mohla pokračovať. Konečný výsledok 6:7 v prospech Slovana potvrdzoval ofenzívne kvalitný zápas. Hladina sa následne vyrovnala niekoľkými ďalšími víťazstvami, no v posledných dňoch sa belasý orol musel skloniť aj pred Martinčanmi, ktorí zviazaní finančnými ťažkosťami porazili počas svojej sedemzápasovej víťaznej série aj Slovan. Mikešovci si však napravili reputáciu v piatok doma proti Skalici, keď ešte pred stretnutím vedúci tím tabuľky porazili 7:3.

Vladimír Nemec k Slovanu: Od úvodu ligy som Slovan ani celú súťaž nejako výrazne nesledoval. Teraz však môžem povedať, že Bratislavčania majú dobrú formu a nabitý káder, ktorý je vcelku slušne poskladaný. Sú tam mladí chlapci, ktorí „makajú“ a celé mužstvo hrá veľmi dobrý hokej.

Trenčania v piatok vo Zvolene potvrdili kolísavú monotónnosť svojich výsledkov, no tentoraz to nevyplývalo z herného prejavu mužstva. Hokejisti Dukly odohrali vo Zvolene napriek stále oslabenej zostave dobrý zápas, v ktorom mali v určitých častiach stretnutia navrch, no svoje gólové šance nedokázali premeniť na gól. A že ich bolo požehnane. Zvolenčania si po premenenom trestnom strieľaní a presilovkovým gólom, ktorý sa podobne ako prvý presný zásah odrazil od tyčky, vytvorili vedenie o dva góly, čo chlapcov v žltočervených dresoch mierne položilo. A síce sa dokázali nadýchnuť ešte k záverečnému náporu, nič z toho nemali, pretože gól by vo Zvolene zrejme nestrelili ani keby sa hrajú ešte ďalšie tri tretiny navyše.  Po dobrom výkone na ľade súpera tak paradoxne prehrali 3:0. Trenčania striedajú v posledných zápasoch výhru s prehrou a pokiaľ by to platilo naďalej, tak v nedeľu proti Slovanu by mal prísť trojbodový zápis. Všetkých fanúšikov Dukly by to iste potešilo nielen preto, že ide o veľké derby dvoch večných rivalov, ale Trenčania ešte nad belasými v tejto sezóne nezvíťazili. Prvé stretnutie prehrali na domácom ľade 3:4, v druhom nedokázali v Bratislave streliť ani jeden gól a domov odchádzali bez bodu s porážkou 3:0. Bolo by tak na čase nadviazať na pozitívny výkon z minulého zápasu a poraziť doma bratislavský Slovan.

Vladimír Nemec k Dukle: Dukla má teraz ako keby útlm. V tíme pôsobia taktiež veľmi dobrí hokejisti, no niektorí kľúčoví hráči sú zranení a proste im to nejde. Chýba im väčšia efektivita, strelené góly, navyše včera nedali vo Zvolene tiež ani jeden. Keďže sa hrá v Trenčíne, pre Duklu by bolo ideálne opätovne sa naštartovať. Na Slovan príde iste aj dosť ľudí.

Dukla TrenčíntímySlovan Bratislava
8,66%využitie presiloviek 20,53%
83,47%úspešnosť oslabení81,89%
783početnosť streľby903
8,30%úspešnosť streľby9,74%
Šťastný 18 (6+12) produktivitaŠatan 32 (14+18)
Kováč 92,57%úspešnosťKonrád 92,59%
Hiadlovský 90,83%brankárov Gaibraith 90,65%

Tip Vladimíra Nemca – X: Trenčín nemá v poslednej dobe vyrovnané výkony. Tréner zrejme už aj prehovoril k nejakým chalanom a navyše v takýchto zápasoch proti súperovi, akým Slovan je, sa hrá dobre. Belasí nebudú chcieť zaostávať v tvorení hry, väčšia ťarcha však bude predsa len v tomto smere na domácej Dukle. Trenčín bude chcieť síce doma zvíťaziť a pred domácim publikom sa ukázať v dobrom svetle, poprípade opätovne sa naštartovať, no Slovan má taktiež nejaké tromfy v rukách tým, že má formu. Tipoval by som remízu.