Novinky - 25.11.2011 20:57

Prehra pod Pustým hradom bez streleného gólu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica, sita

Góly: 29. Leskovjanský (trest. strieľanie), 45. Marek Slovák (Juraško, Vantroba), 60. L. Jurík (Otčenáš, V. Baláž) 
Vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše Korhonen (Zvolen) 10 min nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Šefčík, Výleta, 1603 divákov

Zvolen: Škrečko - Marek Ďaloga, Korhonen, Juraško, Vantroba, J. Mucha, Hraško, Ťavoda, Zošiak - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Brabenec, Čurilla - Zuzin, Trochta, Škvaridlo - Otčenáš, M. Jurík, Síkela 

Trenčín:  V. Kováč - Hlubuček, Gabriš, Martin Chovan, Trefný, Bobček, E. Bednár, Štinld (od 41. min) - Tybor, M. Daňo, R. Tvrdoň - O. Mikula, Sojčík, A. Šťastný - T. Melichárek, P. Kopecký, M. Filo - Lelkeš (od 41. min) 

Stretnutie medzi Zvolenom a Trenčínom bolo od úvodných sekúnd zápasu vcelku rýchle, hra sa prelieva z jednej strany na druhú, oba tímy rýchlo korčuľovali, no pozorne aj bránili. Trenčania mohli ísť do vedenia v 7.minúte, kedy zovreli Zvolen v útočnom pásme  a voľný priestor sa naskytol Tyborovi. Trenčiansky útočník sa dobre uvoľnil, položil si na ľade aj Škrečka , no puk z jeho hokejky opečiatkoval len pravú tyčku.  O niekoľko sekúnd nato sa aj Zvolenčania dostali do šance,  Brabenec však situáciu 3 proti 1 nevyriešil najlepšie. V ďalšom priebehu prvej tretiny mohlo 1603 prítomných divákov vidieť zaujímavý hokej, ktorému však chýbal gólový efekt. Do šatní tak odchádzali oba tímy za bezgólového stavu.

Aj začiatok druhej tretiny sa niesol v duchu konca prvej časti hry. Obe mužstvá sa snažili pozorne brániť a vyrážať do nebezpečných protiútokov. A keď sa už nejaký ten podaril, všetko vyriešil či už Škrečko na domácej strane alebo Kováč v drese Dukly. Z jedného sa však Zvolenčanom napokon podarilo streliť úvodný gól stretnutia. V 29.minúte posunuli domáci hráči puk v útočnom pásme na kruhy nabiehajúcemu Leskovjanskému, ktorého pri zakončení fauloval Roman Tvrdoň a hlavný rozhodca Konc nariadil trestné strieľanie. To zvolenský útočník so šťastím od tyčky premenil a HKM sa ujalo vedenia. Následný priebeh druhej tretiny od 30.minúty až do jej konca patril jednoznačne Trenčanom, ktorí sa nasťahovali do útočného pásma Zvolena. Z čistých gólových šancí, ktoré ostali nevyužité, musela nielen trénerovi Dušanovi Gregorovi, ale aj samotným hráčom vráskavieť tvár. Pri tlaku hráčov v žltočervených dresoch nedokázal zasunúť puk do bránky Tybor, Filo a po chybnej rozohrávke Škrečka ani Sojčík. Dukla sa narobila v útočnej tretine, no nič jej to nebolo platné.

Aj začiatok tretej časti patril Trenčanom, ktorých neopúšťala chuť a sila vyrovnať. Hráčom Dukly sa to však vôbec nedarilo, a tak kapitulovali aj druhýkrát. Pri ojedinelom vylúčení sa Trenčania nedokázali presilovke Zvolena ubrániť, keď sa strela od modrej odrazila pri tyčku, kde stál Marek Slovák. Kováč sa vrhol po ľade a snažil sa zabrániť druhému gólu, no šťastnému zásahu, ktorý sa za bránkovú čiaru odrazil od tyčky, nedokázal už zabrániť. Duklu druhý gól položil a na chvíľu stratili jej hráči kontrolu nad pukom. Zvolenu pobyt v útočnom pásme vyhovoval, no Trenčania sa nakoniec pár minút pred koncom dokázali nadýchnuť ešte k záverečnému náporu. Počas toho však netrafil úplne voľnú bránu po prihrávke do bránkoviska Filo a šance Dukly na zisk čo i len bodu boli definitívne zažehnané. Gólovú impotenciu Trenčína podčiarkla aj záverečná power-play , pri ktorej hostia ešte inkasovali tretí gól, ktorým Jurík skompletizoval víťazstvo Zvolena.

Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Bol to zápas ako doposiaľ každý s Trenčínom. Boj o každý centimeter ľadu. Z nášho pohľadu bola prvá tretina lepšia, druhá však jasne vyznela pre Trenčín a v tretej si až za stavu 2:0 hostia vytvorili územnú prevahu, vyvíjali aktivitu, ale my sme sa viac zamerali na defenzívu. Tretím gólom do prázdnej bránky sme si víťazstvo potvrdili. Zápas však nebol jednoduchý. Hlavný rozdiel bol v tom, že my sme strelili góly a súper nie. Sme šťastní, že máme tri body." 

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Ukázalo sa, že zápas sa hrá na góly a nie na šance. Paradoxne, v prvej tretine, keď bol Zvolen lepší sme to uhrali na 0:0 a bez skromnosti poviem, že v druhej a tretej tretine sme boli lepším mužstvom. Škoda, lebo sme mali viac príležitostí na strelenie gólu. Oba úvodné góly sme inkasovali po zbytočných fauloch  hokejkou a tretí v hre bez brankára. Moje mužstvo neodohralo zlý zápas, aby odchádzalo po takomto výsledku bez bodu."