Novinky - 24.11.2011 22:49

Nadviaže Dukla na víťazstvo s Nitrou aj vo Zvolene?

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Zvolen nepatril hneď od začiatku súťaže k jej oslnivým prekvapeniam, jeho čas prišiel práve po prehratom zápase s Duklou na domácom ľade 0:3. Trenčania nakopli hokejistov spod Pustého hradu do víťaznej série, ktorá sa v ďalšom priebehu ligy natiahla až na osem zápasov, pokým sa títo dvaja súperi nestretli znova. Ani jeden z tímov nedokázal Zvolenčanov v rozmedzí dvoch vzájomných zápasov s Duklou premôcť, tak sa o to postarali opätovne až zverenci Dušana Gregora. Tých v tom čase trápila nelichotivá séria štyroch prehratých zápasov v rade, ktorú prerušili práve v odvetnom zápase druhej šestiny na domácom ľade proti Zvolenu. Hráči Dukly síce prehrávali už 0:2, nevzdali sa však a bojovným výkonom otočili herný priebeh stretnutia vrátane skóre. Víťazstvom v pomere 3:2 načali Zvolen k sérii prehier, v ktorých dokonca dvakrát okúsilo mužstvo Jozefa Škraka, ako chutí osemgólový debakel. Najskôr im prvé takéto prekvapenie pripravil pod Tatrami Poprad (8:1) a o dve kolá neskôr si body zo zvolenského ľadu odviezli Košice po vysokom víťazstve 2:8. Medzi dvoma debaklami navyše Zvolenčania prehrali na nulu v Žiline (3:0). Reputáciu  si hráči následne napravili v Banskej Bystrici, kde vyhrali vzájomné derby dvoch večných rivalov o gól 3:4, ibaže do cesty sa im postavil rozbehnutý Martin, následne výborne hrajúca Skalica a zvolenská bodová jazda bola opäť na nule. Mužstvo teda zrejme nie je v najlepšej pohode, čo dedukujeme hlavne z výsledkov. Na domácom ľade naposledy dokázali Zvolenčania zvíťaziť pred mesiacom nad poslednou Nitrou aj to však až po samostatných nájazdoch.

Trenčania pôsobia v posledných stretnutiach veľmi kvázi kolísavým dojmom. Mužstvo trénerskej dvojice Gregor – Jakubík dokáže odohrať výborný zápas, v ktorom  nielen takticky prevýši svojho súpera, ale aj korčuliarsky a hlavne streleným počtom gólov. Taký bol napríklad v Skalici, kde Trenčanom disciplína nechýbala a po víťazstve 2:5 si pripísali dôležité tri body. O poznanie horšie to už bolo v Poprade, kde sa Dukle ušiel debakel 5:0. Zaváhanie pod Tatrami následne odčinili Trenčania domácim víťazstvom nad Nitrou v zatiaľ poslednom odohranom kole, počas ktorého Duklu taktiež neobišli zdravotné ťažkosti hráčov. Najskôr sa zranil Tibor Melichárek, ktorý sa však do zápasu vrátil a Radoslav Tybor skončil na začiatku tretej tretiny s otrasom mozgu. Vyšetrenia však ukázali, že Rado by mal byť v poriadku. Dukla sa dlhšie nemôže chytiť podobnej série, aká sa jej podarila na začiatku ligy a strieda dobré výsledky s tými horšími. Navyše k lepšiemu jej ani vo Zvolene nepomôže trojica zranených Pardavý, Gašparovič a Radulay, k dispozícii by však podľa posledných informácií mal byť už vyššie spomenutý Radoslav Tybor. Trenčiansky dres si neoblečie už ani Lukáš Bolf, s ktorým vo štvrtok ukončilo vedenie klubu spoluprácu.

Dukla nevyhrala v dvoch zápasoch v riadnom hracom čase po sebe od 11.kola, kedy zvíťazila na ľade Martina 2:3 po víťazstve v Banskej Bystrici 0:4. Od tohto stretnutia sa jej podarilo neraz v zápase vyhrať, ibaže na víťazný duel nedokázali Trenčania nadviazať hneď v nasledujúcom kole. V utorok zdolali Nitru 6:3, podarí sa im preto vyhrať so Zvolenom tretíkrát v tejto sezóne a pripísať si opäť minimálne dve víťazstvá po sebe v riadnom hracom čase?

HKM ZvolentímyDukla Trenčín
14,85%úspešnosť presiloviek 9,01%
89,47%úspešnosť oslabení83,92%
745početnosť streľby750
7,91%úspešnosť streľby8,66%
Baláž 18 (9+9)produktivitaŠťastný 18 (6+12)
Škrečko 92,80%úspešnosť brankárovKováč 92,59%
Trenčan 96,85 %Hiadlovský 90,83%