Novinky - 23.11.2011 10:39

Roman Tvrdoň apeluje na divákov: Dúfam, že v nedeľu na Slovan prídu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

„Som rád, že sme vyhrali tento zápas. V kabíne sme si povedali, že od začiatku budeme korčuľovať, dohrávať súboje, vyletíme na nich, nenecháme ich hrať, a to sa nám podarilo. Tešíme sa z výhry,“ objasnil prvotnú taktiku Trenčanov Tvrdoň. Práve spomínané slovo „taktika“ pri pohľade na výsledok chýbala Trenčanom v nedeľu v Poprade. K tomu, čo sa pod Tatrami stalo, sa Roman vyjadril takto: „Nemalo by sa nám niečo podobné stávať, ale stalo sa. Vybuchli sme. Odohrali sme zápas v Skalici, ktorý sme vyhrali, a potom následne hneď v Poprade. Neviem či sme boli nepripravení alebo nejako psychicky zdeptaní alebo to bolo  dlhšou cestou, skutočne neviem,“ vyjadril sa Roman, okolo ktorého práve v čase rozprávania o možnosti popradského zlyhania prešiel generálny manažér Andrej Kollár a humorne odvetil: „Tak cesta je všetkému na vine !“

V súčasnosti hapruje Dukle zostava. Vcelku dosť kľúčových hráčov je zranených alebo zdravotne nie sú niektorí stopercentne fit, a to zjavne nepridáva na zohratosti, v kombinácii a podobne. Veď v každom nasledujúcom zápase hrajú niektorí úplne s inými hráčmi ako v tom minulom. „Tréner sa snaží nájsť optimálne zloženie zostavy pri vzniknutej situácii. To je len na ňom. Ako nás postaví, tak musíme hrať,“ odvetil Roman. Následne však priznal, že optimálne zloženie sa bez niekoľkých pilierov základnej zostavy hľadá ťažko. „Máme niekoľko zranených hráčov ako Parďo či Gašpi. Momentálne nemôžu nastúpiť, tak musíme bojovať aj za nich, no keď sa objavia v zostave, bezpochyby a viditeľne nám pomôžu,“ dodal hráč s číslom 47 na drese.

tvrdon - nitra

Keď sa vrátime ešte k víťaznému stretnutiu s Nitrou, za zmienku stojí piaty gól, ktorý padol síce v rovnovážnom stave hráčov na ľade, avšak pri hre 4 na 4. Od začiatku striedania zovreli Roman Tvrdoň s Martinom Filom a dvoma obrancami na modrej Nitru v pásme a celá situácia sa nakoniec skončila gólom. „Chvalabohu. Točili sme ich v pásme, oni boli unavení, my snáď ešte viac a som rád, že Maťo to dokázal pretlačiť napokon do bránky,“ dodal na margo ťahania jazyka za nohami Roman, no vzápätí priznal, že po takomto úspešnom striedaní sa regeneruje paradoxne rýchlejšie na striedačke. „ Vie to človeka vyburcovať a posunúť ďalej. Mali by sme mať určite viacej takýchto striedaní, každého hráča to zdvihne hlavne po psychickej stránke,“ opísal Tvrdoň čitateľom hkdukla.sk tieto pocity.

Čo sa týka postavenia v tabuľke, tam sa výrazne k prvej šestke a šiestej priečke, na ktorej je aktuálne usadená Dukla, priblížil Martin. „Nemyslím, žeby sme sa mali Martina báť. Martin na začiatku súťaže všetko prehrával, teraz sa karta obrátila a posledné stretnutia majú trojbodové. Zrejme našli niečo, čo ich dokáže vyburcovať  a dokážu zápasy rozhodovať. Oni nemajú čo stratiť, ale nemali by sme sa báť. Ak budeme hrať, je to len otázka času, kedy sa aj nám podarí nejaká dlhšia víťazná séria,“ opisoval vážnosť situácie Roman. Ideálna možnosť sa črtá už pri pohľade na víkendový rozpis zápasov. V piatok tam svieti Zvolen a v nedeľu Slovan, teda súperi zvučného mena. „Dúfam, že nás prídu podporiť aj diváci v nedeľu na štadión. Zápasy so Slovanom vždy predstavujú šláger. Chceme uhrať dobrý výsledok vo Zvolene a veríme, že sa prídu ľudia v nedeľu pozrieť a podporiť nás,“ vyslovil smerom k divákom Tvrdoň.

FOTO:Tomyno