Novinky - 20.11.2011 10:33

Po Skalici pokus o druhé dobytie popradského ľadu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Ten bude pre obe mužstvá už tretím vzájomným, pričom v predošlých dvoch majú obaja zhodne po jednej výhre. Najskôr sa radovali Trenčania vo štvrtom kole v Poprade, keď otočili nepriaznivý vývoj stretnutia z 2:0 na 3:4. O zisku troch bodov vtedy rozhodol Jakub Gašparovič 49 sekúnd pred záverečnou sirénou po prihrávke spoza brány v rýchlom protiútoku od Radoslava Tybora. Popradčanov čakala po tomto dueli až 5-zápasová šnúra na ľade súpera a „kamzíci“ si v nej viedli naozaj excelentne. Hneď v prvom stretnutí vyhrali na ľade svojho rivala z Košíc presvedčivo 1:4, ďalej pokračovali víťazstvami 1:6 v Nitre a 1:3 v Banskej Bystrici. Na chvíľu ich vo vysokom tempe získavania bodov síce zastavil presvedčivou porážkou domáci Zvolen, ibaže návrat na víťaznú vlnu prišiel opäť v Martine. Dobrú fazónu potvrdili Popradčania  následne domácim víťazstvom nad bratislavským Slovanom v pomere 5:2.

Toto všetko sa udialo však až po príchode nového trénera Ladislava Svozila, ktorý na striedačke Popradu vymenil Jána Jaška. Ten bol odvolaný práve po vyššie spomínanom prehratom zápase s Duklou, ktorý kvázi podpísal Jaškovi už po štvrtom kole jeho ortieľ. Poprad dosahoval pod Svozilom veľmi dobré výsledky, no v poslednej dobe sú však „kamzíci“ ako by na hojdačke. Úspešný zápas vystriedajú dva neúspešné. Dokazujú to domáce prehry po predĺžení či v nájazdoch obmieňané sem – tam s nejakým úspešným zápasom. Chuť víťazstvá však Popradčania nepoznajú už od 30.októbra, kedy naposledy rozobrali Zvolen doma 8:1. Posledné dva neúspechy na domácom ľade, najskôr so Skalicou a v poslednom kole aj so Žilinou, nenasvedčujú ideálnej forme, ktorou začal Poprad dlhú sériu domácich zápasoch po sebe. Bude Dukla na popradskom ľade úspešná aj po druhýkrát?

To je veľmi dobrá otázka, ktorú však musíme položiť zverencom trénera Dušana Gregora. Tí potrebovali víťazstvo ako soľ, pretože psychika začala postupne po zápasoch s neúspešným koncom upadať.  Výjazd v Skalici im však priniesol dlho očakávané tri body, ktoré žltočervení získali naposledy na konci októbra na ľade púchovskej dvadsiatky, respektíve v kole pred ním v dueli so Zvolenom nerátajúc súboj s mladíkmi. Ich cena zo Skalice je nevyčísliteľná a veľmi vysoká, pretože zo Záhoria sa v žiadnom prípade nevozia domov body ľahko. Dukla je po Slovane len druhým tímom tohto ročníka extraligy, ktorej sa podarilo nenechať domácim  ani bod a uchmatnúť tak všetky tri. Trenčanom však v súboji na Záhorí chýbalo niekoľko pilierov základnej zostavy, menovite Pardavý, Gašparovič či Radulay. Do tej sa vrátil po dlhšej prestávke Richard Lelkeš a žltočervený dres si po dvoch rokoch obliekol aj Igor Bobček. Pod Tatry tak zrejme pocestuje rovnaká zostava, ktorá sa bude pokúšať o dobytie popradského ľadu po druhýkrát v tejto sezóne. Posledný vzájomný zápas sa hral v Trenčíne, odkiaľ si po futbalovom výsledku 0:1 odviezli všetky body „kamzíci“.

Miroslav Hlinka: Oba tímy striedajú výsledkovo dobré zápasy s takými priemernejšími, takže pred duelom je zaťažko vyslovovať nejaké prognózy. Bol som sa pozrieť aj na zápas, keď hral Poprad v Trenčíne, no musím povedať, že stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá z prvej tabuľkovej šestky, sú veľmi vyrovnané. Záležať bude na výkonoch oboch brankárov a od toho sa bude podľa mňa odvíjať následne celý priebeh zápasu. Poprad bude mať výhodu domáceho ľadu, užšieho klziska a pokiaľ chcú moji spoluhráči uspieť, túto výhodu by mali využiť. Nerád tipujem zápasy, pretože som sa jednak ešte ani raz netrafil a jednak nemám v súčasnosti prehľad o aktuálnej výkonnosti ani jedného z mužstiev na to, aby som vyslovil nejaké tipy a podľa výsledkov je ťažké tipovať. Som však presvedčený, že ak zahrajú spoluhráči štandardne tak, ako proti Slovanu a iným silným súperom, mohli by byť víťazmi.