Novinky - 17.11.2011 11:21

V piatok proti Pálffyho Skalici, predseda fanklubu verí v zisk bodov

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Tomáš Baláž, predseda fanklubu supporters, tipuje 21.kola TE medzi HK 36 Skalica a Duklou Trenčín

HK 36 Skalica, aktuálne druhý tím tabuľky Tipsport extraligy, je v tejto sezóne zrejme príjemným prekvapením nielen pre vlastných fanúšikov, ale aj pre hokejovú verejnosť v celej republike. Najväčšiu hviezdu skalického mužstva asi ani nemusíme podrobne predstavovať, pretože za Žigmunda Pálffyho hovoria čísla. Okrem toho, že je najproduktívnejším hráčom svojho tímu, kraľuje aj celkovej tabuľke produktivity v extralige. Jeho prítomnosť je cítiť na ľade v každom striedaní a maximálne to pociťujú určite všetky mužstvá extraligy. Tréner Peter Oremus zaviedol v Skalici správnu chémiu, a tá funguje zatiaľ od začiatku súťaže a aj v jej ďalšom priebehu takmer stopercentne.

Silu Skalice okúsili Trenčania naposledy v 12.kole, kedy vyhrali Záhoráci pod Čákovým hradom 2:4 po gólovej smršti v úvodných desiatich minútach. Dukla vôbec nezachytila začiatok stretnutia a po prvej polovici úvodnej časti hry prehrávala už 0:3. Od tohto zápasu dokázal Skalicu zastaviť len Zvolen (3:1), banskobystrickí „barani“ (4:2) a martinský Mountfield (5:4sn). V pohode a pokojom na hokejkách hrajúci zeleno-bieli dokázali vyhrať aj v metropole východu 4:7 a týmto výsledkom ukončili pôsobenie Antonína Stavjaňu na striedačke Košíc. Vo výbornej forme je taktiež aj René Školiak, ktorý sa vrátil z Nemeckého turnaja ako jeden z jeho víťazov spoločne s ďalšími reprezentantmi  a s Pálffym tvoria skutočne nebezpečné duo, keď skoro každý  pobyt tejto dvojice v útočnom pásme zaváňa gólom.

Trenčania sa trápia. Trápia hlavne v koncovke, ktorá sa pre nich stáva v posledných zápasoch nezdolateľnou prekážkou. Po nelichotivých výsledkoch na konci druhej šestiny extraligy nedokázali hráči Dukly prekonať v úvodnom súboji tretej šestiny Khoroshuna v bránke Banskej Bystrice ani raz a mladučkého Šimka v poslednom domácom súboji proti Martinu iba raz. To je na zbieranie bodov zo zápasov strašne málo. Strašne málo na bodový zisk z čo i len z jedného stretnutia. Pri pohľade na posledných päť zápasov sa  ofenzíva Dukly presadila len päťkrát, čo znamená jednogólový priemer na zápas, a to neteší iste ani jedného fanúšika. Spokojní tak nemôžu byť ani samotní hráči či realizačný tím. 

Situácia sa odzrkadlila aj v tabuľke. Trenčania ostali na šiestom mieste, pričom druhá polovica tabuľky na čele s martinským MHC Mountfield sa priblížila na rozdiel siedmich bodov. Zverenci Dušana Gregora tak majú najlepšiu šancu na reparát v Skalici, kde sa však vyhráva nesmierne ťažko. V tejto sezóne to Dukla v prvom vzájomnom meraní síl nedokázala, keď držala nerozhodný stav 1:1 do 56.minúty, kedy rozhodol po Pálffyho prihrávke Tibor Višňovský. Žltočervení nevrátili Skalici požičané ani v odvetnom domácom zápase, ktorý sme už vyššie spomínali. So Skalicou tak ešte nevyhrali a v piatok pôjde o mimoriadne zaujímavý zápas. V drese Dukly nastúpi už aj obranca Igor Bobček, ktorý podpísal zmluvu v utorok do konca roka 2011.

Aký je rozdiel medzi Skalicou a Duklou? Ten tabuľkový činí 9 bodov medzi druhým a šiestym miestom a ostatné si môžete pozrieť v tabuľke. 

HK 36 SkalicatímyDukla Trenčín
23,25%využitie presiloviek 9,61%
88,04%úspešnosť oslabení84,21%
700početnosť streľby658
10,71%úspešnosť streľby8,20%
Pálffy 35 (11+24) produktivitaTybor 14 (7+7)
Lakosil 91,16%úspešnosť brankárovKováč 92,88%
Tomek 93,60%Hiadlovský 92,77%

TIPUJE TOMÁŠ BALÁŽ: Po reprezentačnej prestávke, ktorú sme vzhľadom na "predprestávkovú" formu túžobne očakávali, sme čakali na nový impulz v hre Dukly. Žiaľ, zápas s Martinom sa opäť niesol v našom matnom výkone a jediný impulz vyslal Tibor Radulay smerom k Drgoňovi, inak nie je ani veľmi čo hodnotiť. Dukla momentálne nehrá dobre,trápi sa a čaká sa na nadviazanie dobrých výkonov z úvodu sezóny. Očakávať to v Pálffy-ci, na ktorú sme nevedeli zahrať ani v našich lepších časoch, je asi trúfalé, no ja chalanom verím, ako vždy. Verím, že k stabilným výkonom Andreja Šťastného sa pridajú ďalší útočníci, obrana si spomenie, na čo tu je a vyhráme o prsný chlp 3:2.