Novinky - 12.11.2011 11:55

Druhé vystúpenie Slovákov na turnaji očami Ondreja Mikulu

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica
Ondrej Mikula

Domáci tím zdolal vo včerajšom druhom zápase výber Švajčiarska 4:2 a po prvom dni vedie tabuľku pred druhým Slovenskom. Oba tímy však majú rovnaký počet bodov. Dnešný zápas tak bude zaujímavý najmä z toho pohľadu, že sa stretnú dvaja víťazi včerajších zápasov a zároveň vedúce mužstvá tabuľky po prvom dni.

Nielen hokejisti, ale aj fanúšikovia určite neradi spomínajú na posledné vystúpenie Slovenska proti Nemecku. To bolo na programe v základnej skupine A počas Majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach, kedy vtedajší zverenci trénera Glena Hanlona prehrali 4:3. Dnešný zápas by tak mal byť menšou odvetou Slovákov, ktorí by víťazstvom na nemeckom ľade aspoň ako tak vykompenzovali spomínanú prehru na ľade slovenskom počas šampionátu. 

14:30 Nemecko - Slovensko 

Ondrej Mikula - 2: Myslím, že dnes by mohlo Slovensko opäť vyhrať aj keď jednoduchý zápas to pre našich chlapcov nebude. Pod vedením nového trénera však vstúpili do turnaja včerajším víťazstvom na výbornú, a preto verím, že v tomto rytme budú naďalej pokračovať a dnes zvíťazia. Budem im držať palce. 

V zápase by sa už mal objaviť aj hráč Dukly Radoslav Tybor, ktorý včerajšie stretnutie vynechal. Rovnaká otázka, akú dostal pred pár dňami Tomáš Záborský, bola smerovaná aj na Ondreja. "Či dá Rado gól? Veľmi mu to prajem. Nech sa mu však hlavne darí a nejaký ten "gólik" by mu iste pomohol. Verím, že sa mu pošťastí," želá spoluhráčovi Ondrej Mikula. Nuž, uvidíme či sa podarí Radovi vo svojom štvrtom vystúpení v reprezentácii streliť svoj premiérový gól za Slovensko. Každopádne, jedno je isté, že všetci mu budeme držať palce.

Výsledky - piatok:

Slovensko - USA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Góly: 10. Michel Miklík, 49. Michel Miklík (Bližňák, Sersen)

Nemecko - Švajčiarsko 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
Góly: 31. Rankel (Hospelt), 39. Gogulla (Reimer, Kohl), 41. N. Goc, 60. Gogulla - 6. Romy, 45. Sprunger (A. Bykov, Plüss)