Novinky - 09.11.2011 18:24

Hokejisti Dukly opäť rozdávali úsmev a radosť mladým ratolestiam

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Telocvičňa základnej školy praskala vo švíkoch, keď postupne prichádzalo päť hokejistov dopredu na určené miesta, aby sa s niekoľkými stovkami žiakov podelili o svoje zážitky spojené s hokejom. Na úvod si vzal slovo kapitán Dukly Ján Pardavý, ktorého presne tá istá základná škola, na ktorej pôde sa nachádzal, kedysi vychovávala. Súčasným žiakom priblížil históriu svojho pôsobenia v časoch študentských. „Veľmi rád spomínam na časy, kedy som navštevoval základnú školu a chodil do prvej triedy. Musím povedať, že veľa sa tu toho nezmenilo. Pribudla akurát nová telocvičňa, v ktorej sa práve teraz nachádzame a obmenil sa kolektív pedagógov aj keď niektorí súčasní učitelia učili ešte aj mňa, a to už mám 40 rokov, " dodal s úsmevom Ján Pardavý.

Po Jánovi nasledoval Jakub Gašparovič, ktorý taktiež ešte pred niekoľkými rokmi navštevoval tú istú školu. "Tiež som bol žiakom tejto školy a poznám aj učiteľský zbor," pozdravil Jakub niektoré pani učiteľky a ďalej pokračoval: "Myslím, že ide o jednu z najlepších škôl v Trenčíne."

Tretím do partie bol Richard Lelkeš. "Aj ja som navštevoval základnú školu, do ktorej teraz chodíte vy. Niečo sa zmenilo, pribudla telocvičňa a vonku multifunkčné ihriska. Buďte za to vďační," odkázal stovkám žiakov Rišo. Ten si v nasledujúcich chvíľach vyslúžil aj piskot obecenstva, keď na otázku obľúbeného predmetu odpovedal: "K mojím obľúbeným predmetom patrila aj matematika".

Prvým z pätice hráčov, ktorý navštevoval inú školu, bol Peter Sojčík. "Chodil som do základnej školy v Dubnici, kde sme nemali  špeciálnu hokejovú školu a do Trenčína som sa dostal tuším až keď som bol siedmak," uviedol "Sojo". 

Posledným hráčom sediacim na konci stola bol Vladimír Kováč. Ten navštevoval základnú školu taktiež mimo okresu Trenčín. "Moje začiatky sa spájajú so špeciálnou základnou školou pre šport v Topoľčanoch," zamyslel sa Vlado a doplnil: "Vy však máte peknú a modernú školu, vážte si to." Ani jeho neobišli otázky usmiatych detí. V jednej z nich sme sa dokonca aj dozvedeli, akým spôsobom sa Vlado dostal k hokeju. "Prihlásil som sa do futbalového krúžku a nezobrali ma. Potom ma oslovili, že potrebujú brankára do hokejového tímu, tak som to skúsil a teraz chytám v Trenčíne," ozrejmil "Kovo" zrod terajšej brankárskej jednotky Dukly.