Novinky - 04.11.2011 20:36

Misia Košice neúspešná

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

HC Košice – Dukla Trenčín   3:1 (1:1, 1:0,1:0)

Góly: 5.Jenčík (Miklík, Gron), 32.Fabuš (Vorel, Chovan), 56.Pašek (Haščák, Piatak) - 20.Melichárek (Daňo, Pardavý)

Vylúčení: 4:4  Presilovky: 0:1  Oslabenia: 0:0

Diváci: 5766, rozhodovali: J.Konc – Smrek, Mi.Grečko

Zostavy:

HC Košice: Hylák – Homér, Tabaček, Novák, Šeda, Slimák, Grman, Biro, Mlynarovič – Bartoš, Zálešák, Dravecký, Jenčík, Gron, Miklík, Haščák, Piatak, Pašek, Chovan, Vorel, Fabuš. Tréner: M.Ihnačák

Dukla Trenčín: Kováč – Bolf, Gábriš, Hlubuček, Bednár, Chovan , Imrich, Štindl – Pardavý, Daňo, Melichárek, Tybor, Šťastný, Tvrdoň, Mikula, Sojčík, Filo, Radulay, Kopecký, Koložváry. Tréner: D.Gregor

Od úvodu stretnutia sa hral rýchly hokej na oboch stranách. Trenčania nezaostávali v útočnej aktivite, no boli to práve Košice, ktoré skórovali ako prvé. Zverenci trénera Dušana Gregora sa po strate puku zabudli v útočnom pásme, domáci založili rýchlu útočnú akciu po osi Gron, Miklík, Jenčík a tretí menovaný sa tešil z úvodného gólu. Miklík poslal peknú prihrávku pred  Kováča, kde sa Jenčík ocitol úplne sám a stačilo mu len vložiť do prihrávky hokejku, aby puk zmenil smer a prvýkrát v zápase prešiel za Kováča. Domáce Košice následne podkúrili Trenčanom aj v 12.minúte. Dravecký dopravil puk do útočnej tretiny, hostia ho nedokázali vyhodiť, no po prihrávke pred bránu na nikým nekrytého Jenčíka, ktorý puk bekendom neprepasíroval medzi Kováčove betóny, napokon domáci svoj náskok nezvýšili. Trenčania sa len veľmi ťažko presadzovali a domáci toho mohli využiť najmä v 15.minúte, kedy z otočky vystrelil opäť aktívny Jenčík. Kováč vyrazil puk pred Miklíka, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, brankár  Dukly sa však vyznamenal prekrásnym zákrokom, keď sa stihol presunúť a pokus domáceho hráča skryť do lapačky. Košičania hrozili z každého útoku, no Kováč si do konca prvej časti hry pripisoval už len úspešné zákroky. Hráči Dukly dokázali vážnejšie ohroziť Hyláka až na konci prvej tretiny a gólom do šatne potrestali nevyužité šance Košíc. 41 sekúnd pred prvou sirénou si v presilovke vymenil puk Daňo s Pardavým, prvý menovaný s ním následne nakorčuľoval pred bránu a prihral ho cez bránkovisko nabiehajúcemu Melichárkovi, ktorý do odkrytej časti Hylákovej svätyne nemal problém vyrovnať. 

Druhú tretinu začali lepšie Trenčania a v 22.minúte mohol svoj tím poslať do vedenia Mikula. Šancu mu pripravil Sojčík, ktorý pri mantineli posunul do jazdy Kopeckému a ten našiel svojho spoluhráča úplne voľného pred Hylákom, no pravý betón domáceho brankára zachránil Košice od druhého gólu. Ďalšie minúty druhej časti hry priniesli pekný hokej na oboch stranách a  v ofenzíve začala úradovať Dukla. Zlepšený pohyb a rýchlosť korčuľovania hostí začali robiť domácim problémy a Trenčanom sa v útočnej tretine zapáčilo. Svoje príležitosti však nedokázali premeniť na gól a zákonite pykali. Vorelovi sa podarilo pretlačiť puk popod betóny Kováča, ten sa kotúľal po bránkovisku a do siete ho umiestnil Fabuš. Koniec druhej časti mohol mať podobný scenár ako záver tej prvej, kedy zakombinovala prvá útočná formácia Dukly. Pardavý si puk zasekol, prihrával na druhú stranu Daňovi a ten ho posielal na os klziska Melichárkovi, ibaže jeho bekend nebol presný. Na druhej strane prišla prihrávka medzi kruhy na Fabuša a strela košického útočníka opečiatkovala hornú žŕdku trenčianskej brány. Druhá tretina priniesla veľa vzruchu na oboch stranách, no gól iba jeden. 

Úvod poslednej časti hry sa niesol v znamení košickej presilovky, no Zálešák na dvakrát v dobrej príležitosti nedokázal prekonať Kováča. Prvý pokus brankár Dukly vyrazil a pri následnej dorážke ho zachránila tentoraz ľavá žŕdka. V 46.minúte sa prezentoval peknou „sťahovačkou“ po prechode do útočného pásma Fabuš na Gábriša, ktorý musel zatiahnuť ručnú a hlavný rozhodca Konc nariadil trestné strieľanie. Peter Fabuš zvolil krátky blafák do forhendu, no Kováča neprekonal. Nasledujúce minúty priniesli nezáživné chvíle, ktoré sa striedali s peknými momentmi na oboch stranách. Väčší pokoj na košické hokejky priniesol až úspešný zásah na kruhu stojaceho Pašeka, ktorý po prihrávke od Haščáka spoza brány z prvej povymetal všetky pavučiny z ľavého horného rohu Kováčovej brány. V závere skúsili Trenčania hru v šestici bez brankára, no ani tá im nepriniesla zníženie, respektíve vyrovnanie. Z Košíc teda odchádzajú bodovo naprázdno. 

Hlasy:

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Chlapcov musím pochváliť za bojovnosť, pre nás to bolo veľmi potrebné víťazstvo. Ukázali sme vôľu po víťazstve, hrali sme disciplinovane, hráči dreli. Utvorili sme si aj ďalšie šance, ktoré Miklík či Zálešák nepremenili. Musím povedať, že brankár Trenčína Kováč a aj celá Dukla hrali veľmi dobre."

Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Mužstvu nemám čo vyčítať, hráči dreli celý zápas. Akurát momenty, pri ktorých sme inkasovali góly, sa nemôžu opakovať. No inak to bol bojovný zápas, dobrotu si však musia chlapci nechať pre rodinu, na ľade musia dôraznejší, agresívnejší."