Novinky - 29.10.2011 23:19

V nedeľu doma proti žilinským "vlkom"

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Veď práve Žilina pripravila žltočerveným nemilé prekvapenie v prvom vzájomnom súboji, kedy vyhrala nad Duklou v prestrelke 6:4 a po tomto výsledku si pripísala svoje prvé tri body v aktuálnej sezóne. Trenčania nepodali pod  Dubňom optimálny výkon, a to ich stálo prerušenie víťaznej série. Na doposiaľ najdlhšiu víťaznú vlnu sa však dostali Gregorovci práve po dueli v Žiline, keď následne porazili dovtedy prvé Košice, vyhrali na nulu v Banskej Bystrici a pripísali si aj druhý vzájomný skalp Martina v tomto ročníku.  Potom však prišlo kvázi hluché obdobie, ktoré symbolizuje štyri prehry v rade; v neposlednom rade práve tri na domácom ľade po sebe. Po trojbodovom zápise nad prvým Zvolenom prišiel však opäť skrat v Bratislave, kde po slabom výkone nestrelili Trenčania žiadny gól a prehrali 0:3. Malou náplasťou bol plný počet bodov z duelu na púchovskom ľade. Náročný program zápasov tohto týždňa tak zakončí duel so Žilinou. Tá patrí v tejto sezóne k trojici klubov, ktoré siahli po novom trénerovi. Po Jaškovi v Poprade a Okuliarovi v Nitre skončil na lavičke "vlkov" aj bývalý tréner a asistent Dukly Trenčín Július Pénzeš. Jeho nástupcom sa stal Milan Jančuška, ktorý sa v posledných rokoch zdržiaval v Poľsku ako tréner  Noweho Targu a KH Sanok.  A po príchode nového kormidelníka ožili zázračne aj žilinskí hokejisti. Hneď v prvom zápase po príchode Milana Jančušku, ktorý v deň zápasu oslávil aj 52.narodeniny, porazili majstra z Košíc na domácom ľade 3:1 a po samostatných nájazdoch si poradili aj s bystrickými „baranmi“ 2:1. Po víťazných zápasoch však prišli dve prehry. Najskôr na ľade Mountfieldu Martin, kde boli porazení futbalovým výsledkom 1:0 a v piatkovom 16.kole prenechali tri body Skalici, ktorá sa po víťazstve 1:4 pod Dubňom vyšvihla na prvé miesto v tabuľke.

V nedeľňajšom súboji sa stretnú tými, ktoré sú najlepšie vo využívaní presiloviek, ibaže akurát tak  na opačnom konci tabuľky. Presne tak. Dukla a Žilina sú dva tímy s najhoršími presilovkami. Zatiaľ čo Trenčania majú 10,11% využitých, Žilina nemá ani polovicu z tejto štatistiky, keď sa vlkom podarilo premeniť len 4,49% svojich presiloviek na gól.

Stretnutie bude rozhodovať Juraj Konc ako hlavný, pomáhať mu bude Výleta so Šefčíkom. Videorozhodcom stretnutia je Vladimír Mihálik. Nezabudnite, že v nedeľu sa pravidelne v Trenčíne hráva o 17:00, keďže nie je pracovný deň.

Najproduktívnejší hráči:

Trenčín:  Sojčík 7+6, Tybor 6+7 – 13

Žilina: Sivák 12 (5+7)

Využitie presiloviek:

Trenčín : 10,11%

Žilina: 4,49%

Úspešnosť oslaboviek:

Trenčín: 83,33%

Žilina: 89,53%

Úspešnosť streľby:

Trenčín: 531 striel – 9,22%

Žilina: 560 – 5,53%