Novinky - 29.10.2011 10:37

Rozhodcovia by mali dvadsiatku viac vychovávať, myslí si Ján Pardavý

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

Rozhodcovia by ich mali viac vychovávať

Po  štvrtkovom zápase v Bratislave čakal Duklu o necelých 24 hodín nato ďalší duel v Púchove proti slovenskej dvadsiatke. „Pre nás to bol veľmi dôležitý zápas. Po slabšom dueli v Bratislave, z ktorého výsledkom a hrou sme neboli spokojní my, vedenie a ani tréneri, sme sa chceli opäť dostať na víťaznú vlnu. Bol to predovšetkým náročnejší  zápas psychicky ako fyzicky, vlastne s dvadsiatkou je to vždy tak. Každý tím s nimi musí hrať celých šesťdesiat minút, na začiatku ich nepodceniť a vytvoriť si niekoľkogólový náskok tiež nie je malina. Nám sa to podarilo  a so zápasom sme spokojní,“ povedal na margo trojbodového zisku z púchovského ľadu Ján Pardavý. Skúsený 40-ročný útočník sa však taktiež nebránil myšlienke, že mladíci sú na ľade rýchli a v niektorých momentoch aj trošku tvrdší v osobných súbojoch. „Vedeli sme, že rýchli mladí korčuliari sa snažia dohrávať súboje a tvrdá hra im nie je cudzia. Na druhej strane by ich rozhodcovia mali viac vychovávať , nebrať príliš veľký ohľad na mladší vek a možno ich viac vylučovať, pretože v hre chlapcov je príliš veľa zákrokov, ktoré ostanú nepotrestané. Potom prídu na majstrovstvá sveta a tam za to pykajú,“ myslí si Pardavý.

Zdravý len na osemdesiat percent

Keď sa vrátime ešte k zápasu v Bratislave, tak pri pohľade na štatistický údaj striel svieti pri Dukle len 10 vyslaných pukov na bránku Branislava Konráda. Síce išlo o zápas na ľade súpera, no napriek tomu je to veľmi málo. „Vpredu sme boli absolútne bezzubí. Bolo to spôsobené jednak vylúčeniami a jednak menším úbytkom síl, nakoľko sme odohrali v posledných dňoch veľa zápasov.  K tomu náš čaká ešte Žilina, Košice či Banská Bystrica a až potom si môžeme oddýchnuť. Slovan však odohral proti nám jeden z najlepších zápasov. Hrali tvrdo do tela, veľmi dobre korčuľovali a aj tých pár šancí, ktoré sme si dokázali vytvoriť, Konrád pochytal. Jednoznačne slabý výkon a s takými vyhrávať nebudeme,“ zamýšľal sa Ján Pardavý, pre ktorého to bol prvý zápas po takmer dvojtýždňovej prestávke.  Do postele ho položila choroba, ako sám tvrdí: „Sedem dní som preležal v posteli s antibiotikami a v deň zápasu so Slovanom som dobral poslednú tabletku. Zabsolvoval som dohromady tri tréningové jednotky, ale veľmi krátke, pretože ani s pľúcami a ani s nohami som nevládal. Odviedol som, čo sa dalo. Teraz však potrebujem hrať zápasy, absolvovať tréningy, aby som sa dostal do tempa, pretože takýto dlhý výpadok je vcelku ťažké dohnať.“  Zaujímalo nás, na koľko teda čerstvý štyridsiatnik odhaduje svoj zdravotný stav. „Na 80% som v poriadku. Choroba sa so mnou vlečie už mesiac, možno aj viac a prepukla až do štádia, kedy som musel ostať ležať v posteli a poctivo sa liečiť. Dúfam, že do reprezentačnej prestávky vydržím a po nej budem už stopercentne fit,“ praje si zatiaľ deviaty najlepší hráč kanadského bodovania Dukly.

Každý deň sa vyhrávať nedá

Po výbornom vstupe Dukly do ligy prišlo menšie bolenie brucha v podobe štyroch prehier a posledné výkony sú ako na hojdačke. Aj keď Jano nebol priamym aktérom na ľade, výkony svojho mužstva sledoval. „Vstup do súťaže bol fantastický a zrejme sme boli aj sami z toho prekvapení. Padalo nám to, dobre sme korčuľovali, no prišli tri domáce prehry po sebe. Práve tie nás položili psychicky dole. Chvalabohu, chalani otočili zápas so Zvolenom na 3:2 a proti dvadsiatke to po Slovane boli dôležité tri body, ktorými sa, dúfam, opäť dokážeme odraziť. Každý deň sa vyhrávať nedá, chceme myslieť pozitívne a do každého  ďalšieho súboja ísť s tým, že musíme získavať bod za bodom a držať sa v tabuľke minimálne tak, ako teraz,“ uzavrel kapitolu výkonov Pardavý. 

FOTO:Tomyno