Novinky - 28.10.2011 17:30

Povinné víťazstvo v Púchove

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Tomáš Kyselica

HK Orange 20 – Dukla Trenčín 1:3 (1:2,0:1,0:0)

Góly: 5.Sojčík (Filo, Mikula), 10.Tvrdoň (Gašparovič, Hlubuček), 30. Tybor (Bednár) – 8.Zigo (Kurali)

Vylúčenia: 1:4, Presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

SR 20: Riečický - Luža, Trška, Macejko, Kurali, Bagin, Šedivý, Nechala, Bajánik - Matoušek, Šimčák, Hinďoš, Bubela, Zigo, Bene, Hudec, Fujerík, Ďaloga, Ihnaťo, Lamper. Tréner: A. Tomko

Trenčín: Hiadlovský - Bolf, Gábriš, Hlubuček, Trefný, Chovan, Bednár, Bendík, Imrich - Pardavý, Šťastný, Melichárek, Tybor, Gašparovič, Tvrdoň, Mikula, Sojčík, Filo, Radulay, Kopecký, Koložváry. Tréner: D.Gregor

Na tretí zápas tohto týždňa vycestovala Dukla Trenčín do neďalekého Púchova. Súboj s mladíkmi mal opatrný začiatok, keď sa ani jeden z tímov nemohol na dlhšiu dobu usadiť v útočnom pásme. Boj o stredné pásmo nakoniec dopadol lepšie v prospech Trenčanov, ktorí sa v 5.minúte gólom Sojčíka ujali vedenia v zápase. Mikula podržal puk za bránou, zadovkou ho poslal Filovi, ktorý našiel pred Riečickým  osamoteného Sojčíka a útočník hostí dopravil puk do siete. Dukla následne ožila, začala viac korčuľovať, no zabrzdilo ju vylúčenie Chovana a počas prvého oslabenia Trenčania inkasovali vyrovnávajúci gól. Puk na modrej zachytil Kurali, nahodil ho na Hiadlovského a Zigov teč skončil za chrbtom trenčianskeho brankára. V ďalšom priebehu stretnutia však opäť prebrali opraty do svojich rúk Trenčania a v 10.minúte nahodil puk ponad obranu do pásma Gašparovič. Tvrdoň obrannú dvojku domácich prekorčuľoval a bekendom vrátil Dukle jednogólové vedenie. V závere sa žltočerveným ešte naskytla aj možnosť zvýšenia náskoku, no na osi pásma sa strelecky nepresadil Tvrdoň a po ňom z toho istého miesta ani Gašparovič.

Dukla predviedla ofenzívny vstup aj do druhej tretiny, no z tlaku v pásme dvadsiatky nedokázali hostia vyťažiť nič. V 25.minúte predviedol peknú individuálnu akciu Gašparovič. Vo finálnej fáze sa dostal k zakončeniu bekendom, no Riečickému stačilo postrážiť si bližšiu tyčku. V polovici zápasu sa k šanci dostal aj Orange, keď Ihnaťo našiel pred Hiadlovským Beneho, jeho pokus bol však zblokovaný. Trenčania zvýšili svoj náskok v 30.minúte . Presilovkový tlak zakončil gólovou strelou zápästím na osi klziska Radoslav Tybor. V ďalšom priebehu Dukla hru kontrolovala, no záver druhej časti hry patril domáci hokejistom, ktorí mali dve dobré príležitosti na zníženie. Najskôr sa v závare pred brankárom Dukly nepresadili Matoušek s Hinďošom, následne po vysunutí od Macejku nezvládol zakončenie v samostatnom nájazde Bene. Po druhej časti hry tak Trenčania vyhrávali v Púchove 3:1.

V rýchlom tempe sa začala hrať aj tretia tretina. Ako prví sa do gólovej šance dostali mladíci, no Zigo nedokázal premeniť svoje umenie na gól. Po individuálnom prieniku cez niekoľkých hráčov Trenčína mu nachystal stopku Hiadlovský. Dukla sa neprispôsobila a v útočnom pásme si taktiež dokázala vytvoriť tlak a následne aj gólové šance, peknými zákrokmi sa však prezentoval aj Riečický. Orange neustále bojoval, no prechod cez stredné pásmo im robil veľké problémy. V 57.minúte sa dostali Trenčania do prečíslenia 2 na 1 a prihrávku Sojčíka nepremenil na gól Filo, ktorý strelou z prvej netrafil priestor brány. Do záverečnej sirény sa už nič neudialo a Trenčania si tak odvážajú z Púchova tri body.

Anton Tomko (tréner HK Orange 20): "Chlapci dobre korčuľovali, hrali perfektne v systéme. Škoda prvých dvoch pre nás nešťastných gólov. V druhej tretine sme zlepšili pohyb, vyrovnali sme počet striel. Mali sme šance dostať sa na 2:2 a súpera ešte viac potrápiť. V oslabení sme však inkasovali tretí gól a už to bolo pre nás dosť náročné. Oproti predchádzajúcim zápasom sme však prediedli zlepšenie."

Juraj Jakubík (asistent trénera Trenčína): "Od úvodu sme sa snažili byť aktívni. Vieme, že zápasy s ´dvadsiatkou´ bývajú nepríjemné, ťažko sa presadzujeme do ich organizovanej obrany. Nakoniec sa nám to podarilo a sme radi zo zisku troch bodov.