Novinky - 14.10.2011 13:23

Do Martina cestujeme plní očakávania

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: dukla trenčín/Marián Vychovalý
Trenčín - Martin

Sedem víťazných zápasov z deviatich, najlepšia obrana v súťaži, brankár s najlepšími štatistikami Tipsport extraligy. To sú čísla, ktoré hovoria o sile Dukly. Proti nej bude v piatok na svojom ľade stáť Martin – tím, ktorý doteraz dostal najviac gólov a potáca sa na spodných priečkach.

Martinčania dokázali vo štvrtok vyhrať v Púchove nad dvadsiatkou 3:1, vďaka posilám v obrane i útoku si po dlhšom čase pripísali plný počet bodov. Zadné rady vystužil český bek Martin Výborný a odchovanec Lukáš Kozák, ktorý sa vrátil zo Slovana. Do útočných šíkov MHC Mountfield pribudol aj Miroslav Škumát, ktorý pred sezónou odišiel z Martina do Banskej Bystrice, kde sa však nepresadil. Mužstvo trénera Spišiaka je mladé, s menšími skúsenosťami, najmä na domácom ľade však vie súperov potrápiť. Skalica aj Nitra už odchádzali z Turca s dlhým nosom. Poslední traja domáci súperi Slovan, Košice a Poprad však brali z Martina všetky body a neúspešné výsledky sa tak odrážajú aj na návštevnosti na štadióne, kde ešte pred pár rokmi tribúny praskali vo švíkoch. Duely proti Dukle však domácich fanúšikov zvyknú lákať, uvidíme teda, či padne domáci martinský rekord v tejto sezóne.

Dukla si v prvom stretnutí s MHC Mountfield schuti zastrieľala, po víťazstve 7:0 si vtedy pripísala druhé víťazstvo v sezóne. Mužstvu sa darí, gólman Vladimír Kováč je na čele tabuľky brankárov s úspešnosťou 94,88%. Devízou tímu trénera Gregora je fakt, že zápasy dokážu rozhodovať všetky útoky. Raz potiahne jeden, potom druhý. Vyrovnanosť formácii sa premieta aj do štatistiky kanadského bodovania, kde medzi prvým Sojčíkom a deviatym Šťastným je len štvorbodový rozdiel. Najviac víťazných gólov má však na konte hráč štvrtého útoku Martin Filo – 2. V deviatich stretnutiach strelili Trenčania 32 gólov, čo dáva priemer 3,6 gólu na zápas! Dodržia ju hráči aj v Martine?

Vzájomný zápas v sezóne:

Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin 7:0 (3:0, 4:0, 0:0 ). Góly: 7.Imrich (Filo), 8.Pardavý (Šťastný, Melichárek), 20.Tvrdoň (Gašparovič, Hlubuček), 21.Melichárek (Chovan, Bednár), 32.Daňo (Radulay, Štindl), 33.Daňo (Filo, Radulay), 35.Šťastný (Chovan, Melichárek).

Štatistiky tímov pred zápasom (zdroj: szlh.sk)

Poradie v tabuľke: MHC Mountfield 8 – Dukla 2
Zápasov: MHC Mountfield 11 – Dukla 9
Gólov: MHC Mountfield 26 – Dukla 32
Inkasovaných gólov: MHC Mountfield 45 – Dukla 13
Bodov: MHC Mountfield 11 – Dukla 21
Úspešnosť streľby: MHC Mountfield 8,02% - Dukla 10,63%
Využitie presiloviek: MHC Mountfield 10,9% - 9,8%
Úspešnosť v oslabeniach: MHC Mountfield 85,10% - Dukla 91,30%
Najlepší strelec: MHC Mountfield (Markovič 5) – Dukla (Mikula 4)
Najlepší nahrávač: MHC Mountfield (Markovič, Važan 6) – Dukla (Sojčík 7)
Najproduktívnejší: MHC Mountfield (Markovič 11) – Dukla (Sojčík 10)
Najlepší v +/-: MHC Mountfield (Ižvolt +1) – Dukla (Lelkeš +7)
Úspešnosť brankárov: MHC Mountfield (Volentier 89,57%, Šimko 87,65%) – Dukla (Kováč 94,88%. Hiadlovský 100%)