Novinky - 25.09.2011 19:31

S Nitrou čistý štít

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita

Dukla Trenčín - HK Nitra 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Úvodný tlak domácich sa nerozvinul do plnej sily, hostia pozornou defenzívou udržali trenčianske útočné ambície na uzde. V prvom dejstve mali obe mužstvá zopár dobrých príležitostí na skórovanie, žiadna však nebola vyložená, navyše ani hra sa nedostala do poriadneho tempa.

Trenčín dôraznejšie pritlačil na začiatku druhej tretiny a po jednom z atakov Filo vsietil gól. Viac však domáci nevyťažili a kvalita hry potom bola opäť poznačená nepresnosťami a rozkúskovaním jej plynulosti. V 34. min mali veľkú šancu hostia, osamotený Ručkay zakončoval peknú akciu, ale brankár Kováč výborným zákrokom zabránil vyrovnaniu.

Do tretej tretiny oveľa lepšie vstúpila Nitra, ktorá vyvinula na súpera tlak a pred jeho bránkou neustále hrozila. V sérii šancí však domáci odolali a v záverečnej desaťminútovke sa akcie znova prelievali z jednej strany na druhú. Hra sa konečne poriadne rozprúdila až v tejto fáze, hostia nepoľavovali v snahe o zvrat, domáci si opäť vypracovali sľubné šance. V 58. min Trenčín urobil technickú chybu pri striedaní a Nitra získala výhodu presilovky, napriek hre bez brankára ju však nezužitkovala. Naopak, zároveň so záverečnou sirénou zvýraznil trenčianske víťazstvo strelou z uhla Tybor.

Góly: 26. M. Filo, 60. Tybor (J. Gašparovič). Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - Gajan, M. Grečko, 2150 divákov.

Dukla: V. Kováč - Martin Chovan, E. Bednár, Hlubuček, Gabriš, Bolf, Trefný, Štindl, Imrich - Pardavý, A. Šťastný, T. Melichárek - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Mikula, Sojčík, Lelkeš - Radulay, M. Daňo, M. Filo.
HK: Penker - M. Hruška, M. Bača, Ďurák, J. Kováčik, Arvay, König - Šumichrast, M. Štefanka, G. Saliji - S. Saliji, Podstavek, L. Mašlonka - Čaládi, Marek Haščák, L. Klíma - Korhoň, T. Chrenko, H. Ručkay, od 41. min Hrnka.


HLASY PO ZÁPASE

Juraj Jakubík (asistent trénera Trenčína): "Hoci sme napokon tento zápas dotiahli do víťazného konca, mali sme ho rozhodnúť už v prvej tretine. Bolo by to pre nás oveľa jednoduchšie a nemuseli sme sa trápiť až do záverečnej sirény."

Branislav Okuliar (tréner Nitry): "Odohrali sme ďalší ťažký duel a podali sme v ňom kvalitný výkon. Bez streleného gólu sa však nedá vyhrať, musíme už konečne začať premieňať naše šance a verím, že sa k nám nakloní aj potrebné šťastie."