Novinky - 16.09.2011 11:53

Vyhlásenia hokejových osobností a bývalých spoluhráčov Pavla Demitru

Huste.tv Autor: Huste.tv
Demitra oltár

"Počas trinástich rokov hráte s množstvom hráčov a vážite si všetkých, ale niektorí sú proste výnimoční. Je pre mňa veľmi dôležité, aby Pavlove deti vedeli a rozumeli, že ich otec bol pre mňa jedinečný. Keď máte rolu bitkára v NHL, môže sa zdať táto úloha nevďačná, ale nie vtedy, keď som hral s Vašim otcom. Vždy sa uistil, aby som vedel, že oceňuje moju prácu. Zaplatil mi večeru a povedal: “Dík moc veľký chlap za to, že sa nikto nedotkol Pava dnes večer” a potom sa zasmial. Chcem, aby jeho deti vedeli, že ich otec bol jedným z najpopulárnejších hráčov, ktorí obliekali dres St. Louis a že celé mesto za ním smúti a Vy a Vaša rodina ste tu vždy vítaní.
 
Váš navždy priateľ
Chaser (Kelly Chase) #39, St.Louis Blues

 
 "Počas NHL draftu v roku 1993 som sedel celých deväť kôl s Pavlom. Po jeho výbere ako číslo 227 draftu v tom roku, sa Pavol otočil ku mne a sľúbil, že na jeseň sa dostane do hlavného tímu. Žiadny 18-ročný chlapec, vybraný v deviatom kole draftu nespravil hlavný tím NHL sezónu nasledujúcu po drafte. Nemal som na to srdce, aby som to Pavlovi povedal. Jeho odhodlanie, ktoré ukázal v ten deň bolo jasne čítať z jeho očí. To mi zabránilo čokoľvek povedať. Toto odhodlanie, ktoré ukázal v deň draftu a každý deň nasledujúceho leta by mohla byť charakteristická definícia Vášho manžela a otca. Pavol veril v svoje schopnosti. Veril, že aj nemožné je možné. Spravil prvý tím a pokračoval vo svojej kariére, ktorá nám ho dnes pripomína ako jedného z najlepších slovenských hokejistov! Podľa jeho vzoru vieme, že veľké veci môže dosiahnuť každý z nás.    
 
Hokejový svet stratil veľkého hráča. Slovensko stratilo veľkého lídra.
 
Boh Vás žehnaj,
Ritch Winter, hokejový agent

 
 
"Som viac než devastovaný touto tragickou správou týkajúcou sa mojich dobrých priateľov Brada a Pavla a ich spoluhráčov v Rusku. Brad bol môj spoluhráč vo Phoenixe a neskôr ma trénoval v Atlante a bol naozaj skvelý muž, ktorý bude veľmi chýbať. Pav bol ako môj brat a stále nemôžem uveriť, že už nie je medzi nami.
Toto je hrozný deň pre hokejové bratstvo. Myšlienky a modlitby mojej rodiny sú s ich rodinami počas týchto ťažkých časov.”
 
Keith Tkachuk, bývalý hráč St. Louis Blues
 
 
“Organizácia St. Louis Blues stratila dvoch členov našej rodiny - Pavla Demitru a Igora Koroleva, naše myšlienky a modlitby sú s ich rodinami. Pavol a Igor boli obaja neuveriteľne vášniví a oddaní hráči a ich vplyv v St. Louis bol citeľný nielen na ľade, ale v celej komunite.”
 
John Davidson, prezident St.Louis Blues
 
 
“Každý člen rodiny hráčskej asociácie NHLPA je veľmi zarmútený tragickou smrťou hráčov, trénerov a personálu KHL klubu, Lokomotiv Jaroslavľ. Tento klub mal na súpiske viacero bývalých hráčov členov NHLPA ako i veľa členov medzinárodnej hokejovej komunity. Slová nemôžu vyjadriť hlboký žiaľ, ktorý táto strata spôsobila. Naša úprimná sústrasť smeruje k priateľom a rodinám, ktoré boli touto hroznou tragédiou postihnute.”
 
NHLPA
 
 
"Organizácia hokejového klubu Minnesota Wild sa pripája k žiaľu hokejového sveta v súvislosti s tragédiou tímu Lokomotiv Jaroslavľ. Pavol Demitra bol cenným členom nášho tímu počas dvoch sezón a pomohol Wild dosiahnuť vôbec prvý titul v severozápadnej divízii v roku 2008. Naše myšlienky a modlitby smerujú k rodine Pavla Demitru ako aj k ostatným rodinám ktoré dnes stratili milovaných."
 
Minnesota Wild
 
 
"Napriek tomu, že sa to odohralo tisíce míľ od našich domovských arén, táto tragédia je katastrofickou stratou pre hokejový svet vrátane rodiny NHL, ktorá stratila tak veľa otcov, synov, spoluhráčov a priateľov, ktorí excelovali v našej lige. Naša najhlbšia sústrasť smeruje k rodinám a všetkým milovaným tých ktorí zahynuli."

 
Gary Bettman, komisár NHL
 
 
"Toto je najtmavší deň v histórii nášho športu. Toto nie je len ruská tragédia, súpiska Lokomotívu obsahovala mená hráčov a trénerov z desiatich národov.”
 
René Fasel, prezident IIHF