Novinky - 29.09.2023 19:50

HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 6:1 v 5. kole

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: jojsport / tasr

Aj tento duel 5. kola hokejovej Tipos extraligy ste sledovali naživo na svojej televízii prostredníctvom aplikácie JOJPLAY. 

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili nad HK Dukla Trenčín 6:1 v piatkovom zápase 5. kola Tipos extraligy. Bolo to pre nich prvé víťazstvo po troch prehrách. Trenčania nebodovali v troch stretnutiach po sebe a dosiahli v nich nepriaznivé skóre 4:19.
        Domáci išli do vedenia gólom najproduktívnejšieho hráča tímu Pearsona, ktorý vo 8. minúte prestrelil Vereša. Hostia sa v prvej tretine strelecky vyrovnali súperovi, no od 12. minúty prehrávali už 0:2, keď obranca Acolatse zakončil ofenzívnu akciu. V úvode druhej tretiny hosťom nepomohla k zníženiu presilovka a v následnom oslabení inkasovali od Pearsona - 0:3. Domáci boli herne na koni, následne nevyužili dve presilovky, no v 38. minúte zvýšili na 4:0, keď Bjalončík potrestal chybu Pietronira. Paločko, ktorý si pred zápasom prevzal cenu za najkrajší gól sezóny 2022/2023, zvýšil strelou z ostrého uhla na 5:0. Brankár domácich Škorvánek prišiel o čisté konto v 54. minúte po presilovkovom góle Petráša - 5:1. Domáci naň odpovedali prvým gólom Hearda v sezóne, ktorým v 58. minúte uzavrel na 6:1.

        TEL - 5. kolo:
        HK Dukla Ingema Michalovce - HK Dukla Trenčín 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
        Góly: 8. Pearson (Bodák, Santos), 12. Acolatse (Cibák, Mihalik), 26. Pearson (Bodák, Daugavinš), 38. Bjalončík, 46. Paločko (Newton, Daugavinš), 58. Heard (Pearson) - 54. Petráš (Drábek, Baláž). Rozhodovali: Korba, Žák - Jedlička, Jurčiak, vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.
        Michalovce: Škorvánek - Bodák, Macejko, Jasečko, Cibák, Michalčin, Mihalik, Fedor, Pišoja - Daugavinš, Newton, Paločko - Santos, Pearson, Heard - Valach, Buc, Bjalončík - Stripai, Suja, Kabáč
        Trenčín: Vereš - Starosta, Pietroniro, M. Hudec, Ekberg, Bokroš, Nemčík, Kupec - Immo, Baláž, Charbonneau - Petráš, Sojčík, Ahl - Krajčovič, Lichanec, D. Hudec - Sloboda, Vaňo, Drábek