Novinky - 15.10.2016 09:22

Na Liptove bodovali domáci

Huste.tv Autor: Huste.tv
Góly a asistencie: 16. Sukeľ (Kriška, Oravec), 27. Lištiak (Laco, Moravčík), 40. Laco (Sukeľ) – 32. Bartánus (Bicek, Boltun)
Vylúčení: 3:5 na dve min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín, Valach - Gajan, Gavalier, 2150 divákov

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan - Šiška, Mezovský, Stehlík, Oravec, Moravčík, Kadlubiak, Brezniak, Bobček - Ri. Huna, Ro. Huna, Ru. Huna - Uram, M. Sukeľ, Kriška - Laco, Piatka, Lištiak - Kabáč, Stümpel, Števuliak

HC Košice: Kopřiva (Habal) - Deyl, Vašíček, Jankovič, Šedivý, Matejka, Šmach, Michalčin - Hričina, Suja, Nagy - Bicek, Boltun, Bartánus - Varga, Hruška, Milý - Šoltés, Klíma, Bartoš

Oba celky začali duel opatrne a nechceli urobiť zbytočnú chybu. Už v prvej polovici úvodnej tretiny sa vylučovalo na oboch stranách a v hre štyroch proti štyrom videli diváci prvú vážnejšiu šancu v zápase. Na hokejke ju mal domáci Uram, ktorý sa dokázal uvoľniť na modrej čiare a sám sa vyrútil do zakončenia, ale bránku napokon tesne minul. Na opačnej strane výbornú šancu na otvorenie skóre vypracoval aj Bartánus, ktorého ranu Križan vyrazil a následne sa zverenci trénera Čadu pustili aj do dorážok, ale domáci brankár odolal. V 13. minúte hrali Košičania presilovku. Pristúpili k nej aktívne a pokúšali sa ohroziť liptovskomikulášsku svätyňu, ale domáci sa výborne bránili a do vyloženej šance ich nepustili. Liptáci sa krátko po skončení svojho oslabenia presunuli do útoku a tam sa im podarilo otvoriť skóre duelu. V 16. minúte sa o to postaral Matúš Sukeľ, ktorý trafil do korčule jedného z brániacich Košičanov a od nej sa puk nechytateľne odrazil do siete. 

Po prvej prestávke začali strelecky aktívnejší východniari snahou o vyrovnanie, ale v defenzíve si museli dávať pozor na nepríjemné pokusy domácich. Tí sa už v prvej päťminútovke dostali do skvelej šance, keď na ľavej strane zrýchlil Sukeľ a vystrelil z kruhu na vhadzovanie, ale vracajúca sa obrana jeho pokus zrazila. Druhý gól videli diváci už v 27. minúte. Opäť sa oň postarali domáci hokejisti, konkrétne Lištiak, ktorý iba spred bránky pohodlne umiestnil vyrazený puk za chrbát bezmocného Kopřivu. Hostia okamžite po inkasovaní pokračovali v ofenzívnej snahe a pokúšali sa o zníženie, ale domáci celok sa obetavo bránil. Križan napokon inkasoval až v 32. minúte, keď Bartánus dostal prihrávku medzi kruhy a nekompromisne zakončil. Diváci napokon do prestávky videli ešte jeden presný zásah - dve sekundy pred sirénou sa pred bránku natlačil Laco a Kopřivu prekonal po ľade. 

Záverečná dvadsaťminútovka sa začala za stavu 3:1 rýchlym vylúčením na košickej strane. Počas presilovky sa do výbornej šance dostal domáci Rudolf Huna, ktorý sa uvoľnil pred bránku, ale gólmana napokon neprepálil. Následne, už v plnom počte na oboch stranách, mal domáci Kabáč po faule k dispozícii trestné strieľanie, no zoči-voči Kopřivovi v ňom neuspel a skóre sa nemenilo. Gól nepadol ani desať minút pred záverečnou sirénou, keď sa domáci Laco natlačil až pred bránku, ale ani on nepochodil. Do konca duelu videli diváci ešte niekoľko nepríjemných a nebezpečných striel na oboch stranách, ale gólovo sa už nepresadil nikto a Liptovský Mikuláš triumfoval pomerom 3:1. 

Róbert Spišák, tréner Liptovského Mikuláša: „V úvode zápasu bol súper aktívnejší, no dobrou hrou sa nám Košičanov podarilo držať v rohoch klziska. V druhej tretine sme na svoje hokejky prebrali iniciatívu, strelili sme dôležité góly a duel sme dotiahli do víťazného konca."

Rostislav Čada, tréner Košíc: „Spokojní sme iba s prvou tretinou. V nej sme mali strelecky navrch, ale to teraz nie je podstatné. Dôležitý gól padol v závere druhej tretiny a pomohol domácim. V tretej tretine sme už nemali dostatok fyzických síl, aby sa nám podarilo zápas vyrovnať."