Novinky - 14.09.2016 21:57

Oceliari víťazne aj v treťom dueli

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hckosice

Góly a asistencie: 38. Hričina (Deyl), 58. Milý (Hričina)

Vylúčení: 7:6 na 2 min., navyše Makovský (LM) trest v hre, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin – M. Korba, Bogdaň, 4350 divákov

HC Košice: Habal (Riečický) – Dudáš, Deyl, Šmach, Matejka, Vašíček, Šedivý, Michalčin – L. Nagy, Suja, Spilar – Bartánus, Hruška, Bicek – Varga, Milý, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés – Boltun

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Križan (A. Nagy) – Mezovský, Bobček, Burzala, Nádašdi, Šiška, Makovský, Moravčík, Brezniak – Ri. Huna, Ró. Huna, Ru. Huna – Uram, Sukeľ, Števuliak – Faith, Kabáč, Kriška – A. Laco, Piatka, Lištiak

Oceliari vstúpili do šlágra tretieho tipsportligového kola ofenzívnou aktivitou a vlastných fanúšikov takmer potešili už po desiatich sekundách hry. Vtedy sa totiž do nebezpečnej pozície dostal Nagy, ktorý nepríjemne strieľal i dorážal, ale Križan mu odolal. Útočná aktivita domácich pokračovala aj po tomto momente. V úvode štvrtej minúty to Bicek skúšal spoza bránky a o dve minúty neskôr pálil Bartoš spomedzi kruhov, ale ani jeden pokus sa neujal. V závere prvej desaťminútovky mal otvorenie skóre na hokejke Hruška páliaci z ľavého kruhu, no aj s jeho pokusom si gólman Liptovského Mikuláša poradil. Ešte pred prestávkou potom mala gólový potenciál aj Šedivého strela od modrej čiary, ale tá napokon iba tesne minula priestor troch žrdí. Dve minúty pred sirénou pálil spomedzi kruhov po Bartánusovej prihrávke Bicek, no ani on sieť za Križanom nerozvlnil. 

Po prvej zmene strán zodvihla divákov zo sedadiel dvojica Nagy - Spilar, ale aj im Liptáci odolali. Následne sa neujala ani Klímová delovka a skóre bolo stále 0:0. V 28. minúte sa Košičania pri vylúčení Nagya bránili, ale zvládli to s veľkou dávkou obetavosti, keď sa to takmer gólovej strely Rudolfa Hunu bez zaváhania hodil obranca Deyl. Otvorenie skóre mali hostia na hokejke aj v polovici zápasu, ale nepríjemný teč Lištiaka skončil iba niekoľko centimetrov od pravej žrde gólmana Habala. Fanúšikovia sa napokon presného zásahu predsa len dočkali ešte pred druhou prestávkou. Postaral sa o to Hričina po práci v predbránkovom priestore a do šatní sa odišlo za stavu 1:0.

V záverečnej dvadsaťminútovke pokračovali Košičania v útočnej aktivite. Už po štyroch minútach hry hľadal Nagy krížnou prihrávkou dobre rozbehnutého Suju, ktorý sa mohol dostať do samostatného úniku, ale puk napokon v rýchlosti nezískal. V úvode 47. minúty z ľavej strany príklepom nepríjemne vystrelil Šedivý, no ani jeho pokus sieť nerozvlnil. Hostia s pribúdajúcom časom viac útočili a pokúšali sa o vyrovnanie, ale pozorný gólman Habal držal svoj tím nad vodou a puk za svoj chrbát nepustil ani raz. Diváci v Steel aréne ešte pred záverečným klaksónom jeden presný zásah videli. O ten sa v závere duelu postaral Milý, ktorý upravil skóre na konečných 2:0 v prospech HC Košice. 

Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: „Úvod stretnutia bol o slabšom pohybe, súpera sme nedokázali dostať pod väčší tlak. Mali sme viacero presilových hier, ale nedokázali sme sa z nich presadiť. V druhej časti stretnutia sme strelili víťazný gól v rovnovážnom stave. Podľa môjho názoru ukázali chlapci väčšiu vôľu po víťazstve. Hrali sme organizovane, disciplinovane a chlapcom za tento výkon ďakujem.” 

Róbert Spišák, hlavný tréner Liptovského Mikuláša: „Od začiatku zápasu sme dobre organizovali našu obranu. Darilo sa nám blokovať a kryť strely súpera. Škoda, že sme mali v druhej tretine veľa vylúčení. To nás trochu pribrzdilo a stálo nás dosť veľa síl, ktoré nám potom chýbali v útočnej fáze. V tretej tretine sme sa zmobilizovali, začali sme otáčať hru. Videli sme, že súper sa trochu stiahol do stredného pásma a aj napriek tomu sme si vytvorili niekoľko sľubných gólových príležitostí, ale vo finálnych útočných herných činnostiach sme tentoraz neboli úspešní. Úspešní sme boli vo finálnych defenzívnych herných činnostiach. Nebyť smolného gólu v závere, chystali sme sa ešte vyrovnať, ale žiaľ, prehrali sme. Súperovi gratulujem k triumfu.”