Novinky - 05.09.2016 14:36

Zmluva o odstúpení licencie od ŠHK 37 Piešťany podpísaná...

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: mhk32

 Štatutárni zástupcovia MHK 32 Liptovský Mikuláš včera podpísali Zmluvu o odstúpení licencie z ŠHK 37 Piešťany na MHK 32 Liptovský Mikuláš.

            Vedenie MHK 32 Liptovský Mikuláš dohodlo podmienky pre získanie licencie pre účinkovanie v najvyššej hokejovej súťaži za 60 tis. EUR. Uvedenú čiastku v plnej výške uhradia príjmy z reklamných plnení, ktoré poskytne klubu PRO - HOKEJ, t.j. 60 tis. EUR na sezónu 2016/2017Veľmi diskutovanou témou sú vysoké náklady za získanie licencie, pravdou však je, že len v prípade, že by niektorý z klubov Tipsport ligy, ktorý sa zúčastnil súťaže v minulej sezóne nesplnil podmienky pre získanie licencie na sezónu 2016/2017 bolo by možné túto licenciu odkúpiť ako voľnú. Takáto možnosť však v príprave sezóny 2016/2017 nenastala, nakoľko všetky extraligové kluby splnili podmienky pre získanie licencie. V prípade, že by MHK 32 Liptovský Mikuláš mal záujem o zakúpenie voľnej licencie, musel by uhradiť poplatok za licenciu SZĽH vo výške 20 tis. EUR. Keďže v uvedenom prípade by sa nejednalo o postúpenie práv a povinností klubu z existujúcej súťaže, reklamné plnenie zo spoločnosti PRO-HOKEJ by poskytnuté nebolo, nakoľko klub by bol nováčikom v súťaži a neodohral predchádzajúcu sezónu, čo je jednou z podmienok pre poskytnutie reklamného plnenia v nadchádzajúcej sezóne.

            Dovoľujeme si zdôrazniť, že náklady na získanie extraligovej licencie sú plne pokryté z prostriedkov poskytnutých z PRO-HOKEJa - riadiaceho orgánu súťaže Tipsport liga. 

            Manažment klubu v súčasnosti finišuje s prípravou kádra na nasledujúcu sezónu, organizačného zabezpečenia zápasov na nasledujúcu sezónu a technickou prípravou objektu Zimného štadióna.