Novinky - 22.09.2024 19:33

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 v 2. kole Tipos extraligy

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: tasr/jojsport

Všetky zápasy 2. kola hokejovej Tipos extraligy ste mohli sledovať na mobiloch, počítačoch či televíznych obrazovkách aj prostredníctvom aplikácie JOJ PLAY. 

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce si pripísali prvé víťazstvo v 32. ročníku najvyššej slovenskej súťaže. V nedeľňajšom zápase 2. kola Tipos extraligy triumfovali na štadióne HC Slovan Bratislava tesne 4:3. Dukla tak zdolala "belasých" aj v šiestom stretnutí v sérii.
        Domáci si v úvode zahrali dve presilovky, druhú skrátenú, no nevyužili ich. Diváci na gól čakali až do 25. minúty, no potom sa s nimi roztrhlo vrece a v priebehu deviatich minút ich padlo až päť. Ako prví udreli hostia, ktorí sa po zásahoch Meliška a Rönniho v priebehu 26 sekúnd dostali do trháku. Vzápätí však znížil po peknej kombinácii Egle a po ňom takmer vyrovnal Pecararo. Michalovčanom vrátil dvojgólové vedenie v 32. minúte z dorážky Solenský, ale opäť prišiel kontaktný zásah domácich. Dudáš si našiel odrazený puk po strele Acolatseho a dostal ho do siete. Tréneri hostí si zobrali challenge na postavenie hráča v bránkovisku, ale neuspeli a tak hrali v oslabení.
        Slovan presilovku nevyužil, naopak Michalovce v úvode tretej tretiny áno po šikovnom teči Vašaša a viedli 4:2. V ďalšom priebehu si dvojgólový náskok strážili a až na jednu šancu Pecarara domácich k obratu nepustili. "Belasým" svitla šanca 3:37 minúty pred koncom, keď išiel na trestnú Krastenbergs, po time oute odvolali Godlu a hrali 6 na 4. Presilovka im nevyšla, ale tesne po nej pri hre 6 na 5 znížil Murphy. Vzápätí však išiel zbytočne na trestnú Bačik a Michalovce už záver zvládli.

        2. kolo Tipos extraligy:
HC Slovan Bratislava - HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)
        Góly: 27. Egle (Bakoš, Takáč), 34. Dudáš (Acolatse, Lukošik), 59. Murphy (Takáč) - 25. Meliško, 26. Rönni (Bodák, Michnáč), 32. Solenský (Fominych), 44. Vašaš (Kabáč, Solenský). Rozhodcovia: J. Konc ml., Novák - Durmis, Hercog, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3414 divákov.
        Slovan: Godla - Acolatse, Bačik, Kubka, Golian, Maier, Sersen, Královič - Pecararo, Hoelscher, Murphy - Bakoš, Egle, Takáč - Puliš, Bjalončík, Šille - Dudáš, Preisinger, Lukošik - Kukumberg
        Michalovce: Junca - Drgoň, Meliško, Bodák, Slováček, Marcinko, Cibák, Pišoja - Daugavinš, Pu, Krastenbergs - Svitana, Johnson, Fominych - Michnáč, Rönni, Gabriel - Kabáč, Solenský, Vašaš

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora