Novinky - 07.09.2023 17:40

V odvete úspešnejšie domáce Brno

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hcslovan

Aj v druhom vzájomnom zápase Slovan nedokázal zdolať tradičného súpera v príprave. Uhral však oveľa prijateľnejší výsledok ako v domácom prostredí.

HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly a asistencie: 8. Flek (Marcinko, Kaňák), 20. Zbořil (Kaňák, Kollár), 52. Kohout – 37. Sersen (Scheid)


HC Kometa Brno: Furch (Kavan) – Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Gazda, Kaňák, Lintuniemi, Holland – Cingel, Holík, Moses – Zbořil, Kollár, Pospíšil – Kohout, Marcinko, Flek – Zaťovič (C), Vincour, Jenyš.
Trenér: Patrik Martinec


HC SLOVAN Bratislava: Baroš (Gadzhiev) – Golian, Scheid, Sersen (C), Maier, Murphy, Gachulinec (A), Marcinko – Pecararo, O'Brien, Brown – Fominykh, Minárik, Takáč (A) – Török, Findlay, Lukošík – Fetkovič, Petráš, Výhonský - Masnica.
Trenér: Ján Pardavý


Rozhodcovia: Kika, Vrba – Lederer, Král


Diváci: 2967

Úvodnú tretinu hral Slovan aktívne a domácemu Brnu bol minimálne vyrovnaným súperom. Prvý útok Slovana si vypracoval viacero šancí, ktoré však stroskotali na domácom brankárovi Furchovi. Prvý gól zápasu strelili domáci, ktorí mali o čosi vlažnejší úvod, ale v 8. min. po prihrávke od Marcinka skóroval Flek. V závere tretiny sa Slovan bránil presilovej hre domácich, ktorí ju v závere využili strelou popod Baroša. Jej autorom bol Zbořil.

V druhej tretine už prevzali domáci iniciatívu v zápase. Šance na zvýšenie náskoku mali Jenyš, ako aj Moses, ktorého strela sa obtrela o hornú žŕdku Barošovej bránky. Slovan sa však vrátil do zápasu v presilovke v 37. min., keď si kapitán Michal Sersen zastavil puk pred modrou čiarou a z celej sily prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Vzápätí mohol dokonca vyrovnať Pecararo, ktorý nevyužil peknú prihrávku spoza bránky. Odskočiť na dva góly mohla aj Kometa, ale Moses opäť netrafil.

V záverečnej tretine mal Slovan viaceré šance na vyrovnanie zápasu, ktoré však nevyužil. Kometa napokon poistila svoje vedenie z rýchleho brejku dvaja na jedného, ktorý Kohout v 51. min. vyriešil presnou strelou pod hornú žŕdku. Záverečný nápor Slovana pribrzdili až tri vylúčenia v posledných desiatich minútach, jedno z nich bolo dokonca dvojnásobné, ale Slovan dvojminútovú oslabovku o dvoch hráčov ustál. Skóre sa nezmenilo ani vo viac ako dvojminútovej hre Slovana bez brankára, najväčšiu šancu na korigovanie výsledku mal znovu Pecararo.

Slovan tak v Brne ukončil zápasovú časť spoločnej letnej prípravy. Po krátkej víkendovej dovolenke sa budú hráči pripravovať v domácom prostredí Zimného štadióna Ondreja Nepelu na otvárací duel Tipos extraligy proti Michalovciam. Slovan sa v príprave stretol iba so zahraničnými súpermi z kvalitných európskych líg Tipsport extraliga (Česko), ICE HL, DEL (Nemecko) a NL (Švajčiarsko). Z ôsmich zápasov vyťazil tri výhry a päť prehier. Zostáva veriť, že mužstvu zápasy so súpermi, ktorí boli minimálne o triedu silnejší, ako väčšina súperov ostatných slovenských extraligistov v príprave, dali cenné poznatky a skúsenosti, ktoré sa začnú prejavovať od úvodného zápasu v extralige.