Novinky - 31.08.2023 17:38

Slovan pred kamerami JOJŠPORT prehral s Brnom

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hcslovan/jojsport

Slovan v poslednom domácom prípravnom zápase pred začiatkom nového ročníka Tipos extraligy prehral s HC Kometa Brno hladko 2:6.

HC SLOVAN Bratislava - HC Kometa Brno 2:6 (0:2, 2:2, 0:2)

Góly: 35' Minárik, 37' Török - 15' Zbořil, 17' Gazda, 25' Kohout, 37' Pospíšil, 47' Moses, 51' Kollár.

Tradičné derby sa odohrávalo pred slušne zaplnenou návštevou na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Hostia svojou aktivitou viackrát ohrozili domáceho brankára Coreaua, ktorý však brnenským útočníkom odolával. Prekonal ho až v 15. minúte Zbořil, ktorý dorazil odrazenú strelu od modrej čiary do odkrytej brány. V sedemnástej minúte už hostia vyhrávali 2:0, keď sa strelou spomedzi kruhou presadil Gazda.

V druhej tretine sa po peknej kombinácii presadil z bezprostrednej blízkosti hosťujúci Kohout. V 35. minúte sa podarilo tečom Minárika v presilovej hre Slovanu znížiť na rozdiel dvoch gólov, avšak nádej na výsledkový obrat v zápase žila iba dve minúty, keď pre zmenu v presilovke hostí po vyšachovaní celej obrany domácich zvyšoval na rozdiel troch gólov Kristián Pospíšil. Už o pár sekúnd neskôr sa presadil ďalším tečom po peknej prihrávke Findlayho domáci Tomáš Török a upravil tak priebežný výsledok zápasu na prijateľných 2:4 po druhej tretine. 

V záverečnej tretine sa presadili už len hostia z Brna. V 47. minúte dorážal vyrazenú strelu bývalý kanonier Jokeritu Helsinki z čias KHL Steve Moses a v 51. minúte stanovil na konečných 2:6 Andrej Kollár presnou strelou švihou do horného rohu bránky. Nasledujúci týžden vo štvrtok 7. septembra Slovan odohrá posledný prípravný zápas na ľade nášho dnešného súpera z Brna.