Novinky - 23.12.2016 09:42

S malou dušičkou sme získali bod

Huste.tv Autor: Huste.tv

Góly a asistencie: 17. Klíma (Šedivý), 18. Šoltés (Milý), 52. Šoltés (Nagy, Deyl), 62. Šmach (Šedivý, Boltun) – 14. Lavrovs (Pitule, Rehák), 19. Brabenec (Bahenský), 42. Kytnár (Saarinen, Tibenský) 

Rozhodovali: Snášel – Bednár, Gavalier, 3018 divákov

HC Košice: Habal – Deyl, Dudáš, Šmach, Šedivý, Koch, Matejka, Hruška, Michalčin – Nagy, Suja, Bicek – Milý, Boltun, Šoltés – Hričina, Vrábeľ, Varga – Bartoš, Klíma, Novotný

HC Nové Zámky: J. Chovan – Čížek, Sandgren, Cardwell, Drtina, M. Chovan, Mäkinen, Maier – Bahenský, Brabenec, Čaládi – Tibenský, Hudec, Saarinen – Paulovič, Kytnár, Fábry – Lavrovs, Pitule, Rehák 

Zápas sa v Steel aréne začal rýchlym vylúčením na strane hostí. Košičania sa počas vlastnej presilovky ihneď nasťahovali do útočného pásma, kde pred bránkou výborne operovali najmä Šmach s Boltunom, ale novozámocký gólman Chovan ich pokusom odolal. Oceliari mali potom šancu na otvorenie skóre aj proti plnému počtu hráčov súpera, ale Nagyovu strelu z vnútorného oblúka brankár hostí takisto zneškodnil. Prvý gól videli diváci v 14. minúte a podarilo sa ho dosiahnuť Novozámčanom, za ktorých sa spred bránky presadil lotyšský mladík Lavrovs. Košičania okamžite reagovali Klímovým forhendom z ľavého kruhu na vhadzovanie a bolo vyrovnané. Ani za stavu 1:1 ale útočné chúťky na oboch stranách neustávali a diváci si ešte v úvodnej perióde vychutnali aj ďalšie góly. Najskôr v 18. minúte Šoltés využil prečíslenie dvoch proti jednému, a potom na opačnej strane do siete prenikol aj Brabencov teč. Do šatní sa tak odchádzalo za stavu 2:2.  

Po prvej zmene strán začali ofenzívnejšie Novozámčania. Po troch minútach hry sa vo výbornej pozícii ocitol Brabenec, ale Habal odolal. Následne si hostia vypýtali presilovú hru a počas nej sa chvíľu tešili aj z gólu, ale ten po konzultácii s videorozhodcom nebol uznaný, pretože bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Hostia pokračovali v útoku aktívne aj v druhej polhodine riadnej hracej doby. Do veľkej šance sa dostali po Paulovičovej prihrávke spoza bránky, ale Habal sa na čiare natiahol a puk do siete nepustil. Košický gólman ustál aj ďalšie pokusy svojho súpera a v druhej tretine sa skóre nezmenilo.

Na začiatku tretej dvadsaťminútovky sa presadil novozámocký Kytnár, ktorý tvrdou delovkou poslal hostí do vedenia 3:2. Na to sa Košičania ihneď pokúšali reagovať, ale ich útočné pokusy troskotali na dobrej defenzíve súpera. Oceliari si napokon v polovici tretiny vypýtali presilovku, no presadili sa až sekundu po jej konci zásluhou Šoltésa. Za vyrovnaného stavu 3:3 sa potom bojovalo až do konca riadnej hracej doby, pretože obrany na oboch stranách si dali veľký pozor a ďalšie presné zásahy už nepripustili.

Nasledovať tak muselo predĺženie v trojiciach na oboch stranách, v ktorom o víťazstve Košíc rozhodol Šmach. 

Rostislav Čada, tréner Košíc: „Narazili sme na veľmi dobre organizovanú obranu súpera, ktorá vynikala najmä výbornými súbojmi jeden na jedného. V nich sme sa ťažko presadzovali, podarilo sa nám to iba vďaka veľkému úsiliu, bojovnosti a charakteru hráčov. V predĺžení sme vďaka taktickej chybe súpera, trpezlivosti a presvedčivejšiemu výkonu v obrane dokázali rozhodnúť. Dnes sme do zápasu nastúpili s piatimi juniormi a myslím si, že títo hráči v žiadnom prípade nesklamali a sú prísľubom do budúcna."

Štefan Mikeš, tréner Nových Zámkov: „Súperovi gratulujem k víťazstvu. Do Košíc sme išli s malou dušičkou a pred zápasom by sme brali aj jeden bod. Chlapci ale naozaj zabojovali a pre víťazstvo robili všetko v osobných súbojoch, snažili sa dodržiavať pokyny. Košičania výborne korčuľovali a boli v neustálom pohybe, s čím sme mali problémy, no na našich chlapcoch bol vidieť obetavý výkon."