Novinky - 07.12.2016 10:07

S Duklou nám ušla druhá tretina

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: jd
Góly a asistencie: 18. Kytnár (Fábry, Paulovič), 29. Kytnár (Paulovič), 53. Fábry (Paulovič) – 26. Kozák (Bulík, Sojčík), 30. Švec (Novák, Drgoň), 34. Hossa, rozhodujúci sam. nájazd Sojčík
Vylúčení: 5:4 na dve minúty, presilové hry: 0:0, oslabenia: 0:0, počet striel: 40:31
Rozhodovali: P. Stano, V. Fridrich – J. Tvrdoň, Š. Synek

HC Nové Zámky: Lundstrӧm – Čížek, Sandgren, Chovan, Mäkinen, Cardwell, Drtina, Maier – Bahenský, Brabenec, Saarinen – Paulovič, Kytnár, Fábry – Tibenský, M. Hudec, Čaládi – Lelkeš, Do. Rehák, Tábi

HK Dukla Trenčín: Kutej – Bohunický, Drgoň, Kozák, Holenda, Obšut, Hatala, J. Danko, L. Ďurkech – Dlouhý, Sojčík, Bulík – Marc. Hossa, J. Ručkay, T. Sýkora – D. Hudec, E. Smolka, Síkela – D. Novák, J. Švec, Briestenský

Stretnutie odštartovala šanca Tábiho, ktorý zblízka dorážal vyrazený puk, no ani na dvakrát Kuteja neprekonal. Oba tímy si dokázali vybojovať príležitosti, avšak na góly to nestačilo. Pohroziť mohli domáci až na začiatku 11. minúty, no pri zakončovaní do odkrytej bránky vsadil Danko radšej na nedovolené bránenie. Následná presilová hra Novozámčanom nevyšla podľa predstáv, šikovná hosťujúca ofenzíva im zabránila obsadiť útočné pásmo. Pri rovnovážnom počte hráčov však pohrozil Bahenský, keď dorážal Saarinenovu strelu, peknú akciu predviedol tiež Cardwell, keď sa sólovo dostal pred Kuteja zo stredného pásma. Gól takpovediac už visel na vlásku a napokon i prišiel, Kytnár dorážal puk, ktorým predtým Paulovič nastrelil žrď. Po úvodnom presnom zásahu posiali ľadovú plochu stovky sladkostí, ktoré v rámci „mikulášskeho zápasu“ venovali fanúšikovia deťom z detských domovov; rozhodcovia sa preto rozhodli predčasne ukončiť prvé dejstvo na konci 18.minúty.
Posledné dve minúty prvej časti dohrali mužstvá po 15-minútovej prestávke, následne si domáci zahrali v početnej výhode. Tá im však vôbec nevyšla, naopak na druhej strane pohrozil Bulík, keď za jazdy pálil zľava. V 26. minúte sa Dukle podarilo vyrovnať, Kozák vypálil od modrej a Lundstrӧm doslova nemal šancu, lebo Dlouhý mu šikovne stál vo výhľade. Netrvalo ale dlho a skóre sa opäť menilo, Novozámčania sa znova dostali vďaka Kytnárovi do vedenia, ktorý obkorčuľoval bránku a na dvakrát prekonal Kuteja. „Vojaci“ okamžite zareagovali a o necelú minútu zásluhou Švecovho teču vyrovnali. Ba čo viac, v 34. minúte spomedzi kruhov vypálil Hossa a po prvý raz tak naklonil skóre na trenčiansku stranu.
Záverečná tretina priniesla šance na oboch stranách, spomedzi domácich to skúšal Hudec, za hostí Obšut. Do brejku sa dostal Hossa, ktorý pálil od kruhov pomedzi betóny, no trenčiansky náskok nenavýšil. Naopak presadiť sa dokázal v 53. minúte celkom nepokrytý Fábry, ktorý zužitkoval vyrazený puk počas signalizovaného vylúčenia. Trenčania mali ideálnu príležitosť znova sa dostať do vedenia, keď im bola poskytnutá presilová hra o dvoch hráčov, no množstvom prihrávok premrhali okamih prekvapenia a Lundstrӧma neprekonali. Za stavu 3:3 sa tak zápas prehupol do predĺženia, v ktorom ani jeden tím nedokázal skórovať. O dvojbodovom víťazovi preto rozhodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli zásluhou Sojčíka a jeho strelou pomedzi betóny úspešnejší hostia. 
Hlasy trénerov (TASR)

Ivan Černý, tréner HC Nové Zámky: Prvá a tretia tretina bola z našej strany vcelku v poriadku, no tá druhá nám strašne ušla. Dostali sme v nej tri góly a z našej strany to boli školácke chyby. Sme radi, že sme nakoniec išli do remízového stavu. Musím chlapcov aj pochváliť, lebo pred koncom zápasu sme mali oslabenie o dvoch hráčov, to sme zvládli. No keď nedáme gól ani v predĺžení v presilovke, tak to potom ide do nájazdov. Máme strelcov, bohužiaľ sa nepresadili."

     

Josef Turek, tréner Dukly Trenčín: Proti silnému súperovi sme podali veľmi dobrý výkon. Výborne nám zachytal gólman Kutej. Museli sme doťahovať výsledok ale druhá tretina sa nám podarila. Potom sme o to trojbodové víťazstvo prišli ale som rád, že sme zvládli to oslabenie v predĺžení a tiež nájazdy. Hovorí sa, že keď sa nedá presilovka 5 na 3, tak sa nedá vyhrať, no my sme dnes vyhrali. Chcel by som pochváliť všetkých hráčov, že odmakali celý zápas a dreli ako jeden tím."