Novinky - 18.11.2016 15:14

V PIATOK KRAJSKÉ DERBY, HVILA S ĎURČOM SKONČILI

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hcnovezamky

Novozámčania zdolali v stredu Žilinu jednoznačne 4:0 a proti Nitre by niečo podobné radi zopakovali. „Nebudeme vymýšlať žiadnu extra taktiku. Vieme, čo môžeme od Nitry očakávať, no my sa musíme predovšetkým sústrediť na svoju hru. Nechceme len stáť a čakať, aj my musíme útočiť a byť aktívni, no nesmieme zabudnúť ani na obranu. Podľa aktuálnej formy oboch mužstiev si myslím, že to bude pre diváka atraktívny hokej. My spravíme všetko pre to, aby sme boli dôstojným súperom a v Nitre získali nejaký bod,” hovorí pred zápasom novozámocký tréner Július Pénzeš.

Novým Zámkom patrí aktuálne 8. miesto so ziskom 28 bodov a skóre 53:54. Úradujúci majster, HK Nitra, je na 3. priečke so 41 bodmi a skóre 73:58. Produktivitu nováčika vedie s 19 bodmi Kamil Brabenec, najviac gólov, osem, má na konte Ossi Saarinen. Najproduktívnejším Nitranom je s 21 bodmi Marek Slovák, ktorý je zároveň s 12 gólmi najlepším strelcom mužstva.

Obe mužstvá patria v tabuľke fair-play k horším celkom. Novozámčania majú za zápas priemerne 14.33 trestných minút, Nitra 14.52. „Väčšina našich vylúčení plynie z prílišnej snahy, priam až premotivovanosti. Častokrát sú to fauly v útočnej tretine, keď sa snažíme získať puk. Už viackrát sa nám stalo, že sme si dobre rozbehnutý zápas pokazili vylúčeniami. Stále o tom hovoríme a prízvukujeme to hráčom,” dodal Pénzeš.

Krajské derby má úvodné buly v piatok o 18:00.

JURAJ ĎURČO A LUKÁŠ HVILA V NOVÝCH ZÁMKOCH KONČIA

Vedenie klubu HC Nové Zámky sa dohodlo na rozviazaní kontraktu s obrancom Jurajom Ďurčom a útočníkom Lukášom Hvilom.

Tridsaťdeväťročný Ďurčo prišiel do Nových Zámkov v sezóne 2014/15. S mužstvom sa tešil z titulu v 2. a neskôr aj 1. hokejovej lige. V uplynulej sezóne bol dôležitým pilierom pri postupe Nových Zámkov do Tipsport ligy. V aktuálnej sezóne obliekol bielo-zelený dres v 16 zápasoch, v ktorých zaznamenal 1 asistenciu.

Tridsaťštyriročný Hvila prišiel na juh Slovenska pred aktuálnou sezónou. V 20 odohratých zápasoch strelil šesť gólov a pripísal si aj tri asistencie.

Obom hráčom ďakujeme za odvedenú prácu v novozámockom drese a prajeme im veľa šťastia v ich hokejovej kariére, ale aj osobnom živote.