Novinky - 02.10.2016 23:14

Saarinen otočil zápas s Duklou

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: Janka Danková/huste.tv

9. kolo Tipsport ligy 2.10.2016

HC Mikron Nové Zámky – HK Dukla Trenčín 3:2 po predl. (0:1, 0:1, 2:0 – 1:0)

Góly a asistencie: 48. Saarinen (Cardwell, Brabenec), 58. Saarinen (Brabenec), 61. Saarinen (Brabenec) – 20. Sojčík (Holenda, L. Novák), 25. Kalináč (Tybor, Gašparovič)

Vylúčení: 5:6 na dve minúty, navyše Maier (NZ) a Veilleux (TN) 10min za hrubosť, presilové hry: 0:1, oslabenia: 0:0, počet striel:

Rozhodovali: V. Baluška, V. Fridrich – M. Orolin, J. Tvrdoň

HC Mikron Nové Zámky: Šimko – Cardwell, Mäkinen, M. Chovan, Sandgren, Štindl, Ďurčo, Semorád, Maier – Paulovič, Brabenec, Saarinen – Hvila, M. Hudec, Fábry – Tábi, Hegyi, Lelkeš – Podstavek, Čaládi, Dubec

HK Dukla Trenčín: Chábera – Kozák, Drgoň, Holenda, M. Novák, Bohunický, Hatala, Albers, Ryzák – Sojčík, Dlouhý, L. Novák – Jak. Gašparovič, Kalináč, Tybor -   Mich. Hlinka, Veilleux, Őlvecký – Briestenský, J. Švec, D. Novák

Úvodný herný tlak patril domácim, ktorí dokázali zatlačiť Duklu do pásma a Chábera tak musel čeliť nepríjemným strelám z hokejky Čaládiho či Hudeca. Vo veľmi dobrej príležitosti sa ocitol Saarinen, keď počas presilovej hry spracoval prihrávku od Brabenca, no bránku napokon minul. Hra v početnej výhode bola poskytnutá i Trenčanom a to dokonca v pomere 5 na 3, no paradoxne v tejto situácii sa nedokázali poriadne nasťahovať pred Šimka a spomínaný gólman tak nemal veľa práce. Sympatickou prihrávkou spoza bránky to myslel následne dobre Michal Novák, keď posielal puk k pravej žrdi Gašparovičovi, no druhý menovaný napokon zakončiť nedokázal. Gólové skóre otvoril až v 20. minúte Sojčík, ktorý zužitkoval vyrazený puk a pripísal si tak vôbec prvý kanadský bod v tejto sezóne. 

Strednú časť odštartovali Trenčania presilovou hrou, ktorú dokázali i využiť – Tyborov puk Šimko ešte vyrazil, no na Kalináčovu dorážku bol prikrátky. Možnosť zareagovať na inkasovaný gól dostali domáci takpovediac okamžite, keďže si i oni zahrali v početnej výhode. Práve počas tejto dvojminútovky sa musel mať Chábera neraz na pozore, azda najväčšmi pohrozil štipľavou strelou z ľavého kruhu Paulovič. V polovici zápasu si šancu vybojoval i Tybor, ktorý sa dokázal zbaviť obrancu, no pri zakončení našiel len Šimkovu lapačku. Ďalšiu nevyužitú príležitosť si Dukla pripísala pred koncom dejstva, keď pálil Lukáš Novák a  jeho úmysel bol domácim brankárom zmarený.

Záverečná časť patrila jednoznačne hráčom Nových Zámkov. Už tlak, ktorý predviedli počas presilovej hry, nasvedčoval tomu, že sa so stavom 0:2 v ich neprospech nemienia zmieriť. V 47. minúte mohol streliť kontaktný gól Lelkeš, keď dorážal vyrazený puk, no domáci priaznivci zajasali až po zakončení Saarinena – ten vypálil z pravej strany. Trenčania nedokázali takmer vôbec pohroziť Šimkovi, v šanci sa ocitol Lukáš Novák, ktorý sa dostal do brejku, no v poslednej chvíli bol zastavený svojím súperom. Trestné strieľanie a ani 2-minútové vylúčenie sa ale nekonalo, rovnovážny stav hráčov na ľade pokračoval. Už-už sa zdalo, že domáci budú pomýšľať na hru bez brankára, no to napokon nebolo potrebné; puk sa dostal k Saarinenovi a z ľavého kruhu vyrovnal. Za stavu 2:2 sa zápas prehupol do predĺženia, ktoré trvalo len 43 sekúnd. Doposiaľ dvojgólový strelec predviedol fantáziu na ľade – Cháberu si položil a hetrikom vybojoval pre svoj tím dva body. 

Hlasy po zápase (TASR):

Ivan Černý, tréner Nových Zámkov: "Naši hráči dnes pristúpili k zápasu maximálne zodpovedne, nechýbalo nám nasadenie a bojovnosť už od prvých minút. Za stavu 0:2 sme stále ešte dúfali, že sa s tým dá niečo urobiť. Šťastie sa priklonilo na našu stranu a vďaka patrí celému kolektívu. Prehrávať s rozbehnutým Trenčínom 0:2, dotiahnuť to do predĺženia a v ňom vyhrať nie je žiadna malina. Chcem sa poďakovať aj našim divákom, ktorí nás prišli podporiť. Takýmto smerom by sa mala naša cesta uberať – od prvého hráča až po posledného pristupovať k zápasu koncentrovane. Takto by sme chceli pokračovať aj naďalej."

Miloš Holaň, tréner Dukly Trenčín: "Myslím si, že sme odohrali vynikajúce stretnutie, bohužiaľ, s nešťastným koncom. Mali sme veľmi dobre pokrytné stredné pásmo, čakali sme na brejky. Dostali sme sa dvakrát do vedenia, mali sme aj množstvo gólových šancí, aby sme toto vedenie potvrdili tretím gólom. Domácim už dochádzali sily, no nám sa ten tretí gól nepodarilo streliť. Naopak, po dvoch štandardných situáciách sme dostali dva góly. V predĺžení potom urobili skúsení hráči hrubú chybu v útočnom pásme a pri hre smerom späť nepokryli súpera. Hráčom inak nemám čo vytknúť, dali do toho všetko, no chýbalo nám trochu koncentrácie po buly. Z týchto situácií sme dostali góly a to rozhodlo, že si odnášame iba jeden bod. "