Novinky - 05.09.2016 16:44

HRÁČI PRVÝKRÁT OKÚSILI DOMÁCI ĽAD

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hcnovezamky

Dovedna 31 hokejistov nováčika Tipsport ligy v stredu pod drobnohľadom médií zažilo úvodnú tréningovú jednotku na domácom ľade. Chýbali traja legionári. Švédsky obranca Sandgren priletí v nedeľu a už v pondelok by sa mal objaviť v novozámockej šatni. Kanaďania Patterson a Rabbit sa budú hlásiť trénerom až 2. augusta.

„Páči sa mi zázemie i zimný štadión. Chcem vyskúšať rozdiel medzi európskym a severoamerickým hokejom, na ktorý som zvyknutý,“ prezradil kanadský obranca Jake Cardwell.

„Zo začiatku prípravy by sme chceli dať príležitosť chalanom, ktorí tu sú na skúške. Hráčov máme dosť, takže nebudeme sa nikam ponáhľať,“ povedal tréner Miroslav Chudý.

Hráči si ľad vychutnávali plnými dúškami. „Letné obdobie je už za nami, teším sa, že sme na ľade,“skonštatoval zadák Martin Chovan. „S novými spoluhráčmi sa postupne zoznamujeme, myslím si, že veľmi rýchlo zapadnú do kabíny. My starší im v tom pomôžeme,“ usmieval sa obranca Chovan.

„Úvodné tréningy sú vždy voľnejšie, no bolo to celkom svieže. Každý hráč to už potreboval. Takáto záťaž nám chýbala. Formuje sa tu niečo nové, máme mesiac na to, aby sme sa pripravili na extraligu,“pokračoval útočník Michal Hudec, ktorý tak ako ďalší jeho spoluhráči, testoval novučičký výstroj.„Všetko mám nové, predtým som mal dlho starý výstroj, ktorý bol už v zlom stave. Týždeň alebo dva potrebujem na to, aby mi zmäkol.“

Ako trénovali?
* Brankári: Šimko, Škorvánek, Borároš
* Červení: Maier, Cardwell - Semorád, Brabenec, Török
* Modrí: Ďurčo, M. Chovan - Čaládi, Kytnár, Podstavek
* Bieli (1. skupina): Ficel - O. Štefanka, Hegyi, Uhnák
* Čierni: Adam, Čížek - Fábry, Hudec, Hvila
* Zelení: Trávniček, Kečkéš - Dubec, Zlocha, Sucharda
* Bieli (2. skupina): R. Ölvecký - Tábi, Korýtko, Brida

Fotogalériu z úvodného tréningu nájdete na oficiálnom facebookovom účte HC Nové Zámky.