Novinky - 05.09.2016 16:43

ODŠTARTOVALA PRÍPRAVA, ÚVODNÝ TÝŽDEŇ BUDE ZOZNAMOVACÍ

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: hcnovezamky

V pondelok predpoludním začali HC Nové Zámky letnú prípravu na svoj premiérový ročník Tipsport ligy 2016/17. Krátko po desiatej privítalo vedenie klubu realizačný tím i pomerne široký káder.

V aktuálnom týždni začne vynovené mužstvo „zľahka“, v utorok si hráči zatrénujú v posilňovni, v stredu na ľade, vo štvrtok majú naplánované testy rýchlosti, sily a vytrvalosti, no a v piatok opäť vykorčuľujú na ľadovú plochu novozámockého zimného štadióna. „Tieto dni budú zoznamovacie, ale od ďalšieho týždňa ideme v príprave naostro. Hráčov neskôr čakajú delené tréningy, zameriame sa predovšetkým na kondíciu a silu. Postupne budeme do programu vkladať aj herné tréningy,“ prezradil kormidelník HC Nové Zámky Miroslav Chudý, ktorý má k dispozícii cez tridsať hokejistov.

Viacerí z nich sú na skúške. „Hráčom chceme dať príležitosť ukázať sa, aby sme ich videli v zápasoch. Káder budeme, samozrejme, neskôr zužovať. Konečnú podobu by mal nabrať v závere augusta, kedy odchádzame na turnaj do Švajčiarska.“ 

Na nováčika najvyššej súťaže čaká do štartu extraligovej sezóny dovedna jedenásť prípravných stretnutí, tri z nich počas herného sústredenia v krajine helvétskeho kríža na prelome augusta a septembra. Hráči majú v úvode letných zaberačiek aj dôvod na úsmev. „V novej šatni som si už stihol nájsť miesto, hoci som bol z pár „flekov“ vyhodený, lebo patrili hráčom z uplynulej sezóny,“ usmieval sa český zadák v službách novozámockého klubu Václav Čížek.

Káder HC Nové Zámky v úvode spoločnej prípravy:
BRANKÁRI: Stanislav Škorvánek, Marek Šimko, Ján Chovan, Marko Borároš (na skúške)
OBRANCOVIA: Fredrik Sandgren (Šved.), Jake Cardwell (Kan.), Gaelan Patterson (Kan.), Václav Čížek (ČR), Juraj Ďurčo, Martin Chovan, Patrik Maier, Martin Kečkeš (na skúške), Luboš Adam (ČR, na skúške), Jakub Ficel (na skúške), Peter Trávniček (na skúške)
ÚTOČNÍCI: Kamil Brabenec (ČR), Jan Semorád (ČR) Albín Podstavek (ČR), Wacey Rabbit (Kan.), Erik Čaládi, Marek Dubec, Branislav Fábry, Dominik Hegyi, Michal Hudec, Lukáš Hvila, Milan Kytnár, Andrej Sucharda, Ondrej Štefanka, Lukáš Tábi, Tomáš Török, Ján Zlocha, Patrik Korytko (na skúške), Michal Brida (ČR, na skúške), Róbert Ölvecký (na skúške), Martin Uhnák (na skúške).

Fotogalériu z úvodu prípravy nájdete na oficiálnom facebookovom účte HC Nové Zámky.