HC Nové Zámky - 30.06.2017 12:30

Obranné rady Nových Zámkov posilní hokejový reprezentant

Huste Autor: Huste | Zdroj: hcnovezamky.eu, huste.tv
Obranné rady Nových Zámkov posilní produktívny bek Jesse Dudas, ktorého si fanúšikovia môžu pamätať z poslednej klubovej sezóny v MOL lige.

Dvadsaťdeväťročný rodák zo St. Albert hokejovo vyrastal v rodnom meste. Od konca sezóny 2003-04 pôsobil v juniorskej lige WHL, kde obliekal dresy organizácií Lethbridge Hurricanes, Prince George Cougars, Swift Current Broncos a Regina Pats. Svoje prvé seniorské zápasy odohral počas sezóny 2008-09 v ECHL za Charlotte Checkers. Následne hrával za Bloomington PrairieThunder (IHL), Corpus Christi IceRays (CHL), Texas Brahmas (CHL), Horse Lake Chiefs (NPHL-Sr.), Bloomington Blaze (CHL), Orlando Solar Bears (ECHL) a Wichita Thunder (CHL). Po sezóne 2013-14 odišiel do Európy, konkrétne do Maďarska, kde dva roky hrával MOL ligu za Miškovec. Počas oboch sezón získal titul, pričom v sezóne 2014-15 práve vo finále proti Novým Zámkom. Minulú sezónu odštartoval vo fínskej Liige v klube TPS Turku. Počas prvého a jediného zápasu za TPS v Champions hockey league, v ktorom skóroval do siete Liberca, sa nešťastne zranil a vynechal takmer celú sezónu. Jej záver strávil v MOL lige, tentokrát v drese Debrecénu, kde v 17 zápasoch strelil štyri góly a trinásťkrát asistoval.

Do NHL bol draftovaný v roku 2006 organizáciou Columbus Blue Jackets v 6. kole zo 159. miesta. Počas pôsobenia v Miškovci získal maďarské občiansto. Maďarsko reprezentoval na Majstrovstvách sveta 2016 v Rusku.