Novinky - 07.09.2023 18:02

Zápas v Banskej Bystrici nám toho veľa prezradí, hovorí pred generálkou na ligu Ľubomír Hurtaj

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: hcnovezamky.eu

Príprava na nový ročník Tipos Extraligy finišuje. Počas piatich týždňov absolvovali novozámockí Býci desiatky tréningových cyklov a odohrali osem zápasov. Nabitý predsezónny program pre zverencov trénerskej dvojice Čaládi – Hurtaj končí v piatok, kedy nastúpia pod Urpínom proti banskobystrickým Baranom.

My sme pred generálkou na nový extraligový ročník položili trénerovi Ľubomírovi Hurtajovi tri otázky.

Uplynulý víkend ste zvládli oba domáce duely proti zahraničným súperom. Čo vám tieto zápasy ukázali?
V prvom rade sme mali väčší pokoj na prípravu, nakoľko sme sa pripravovali na obe stretnutia od pondelka. Nacvičovali sme herné situácie, ale takisto sme i veľa korčuľovali. Predtým sme mali nahustený program a príprava na zápasy bola krátka. Mohli sme vidieť, že mužstvo má svoju kvalitu, zlepšila sa hra v útoku i obrane. Zápasy nám ukázali všetky tieto dobré vlastnosti, ale aj miesta, na ktorých ešte musíme zapracovať.

V oboch stretnutiach sme inkasovali góly v druhej dvadsaťminútovke. Aká bola príčina?
Od začiatku druhej tretiny, teda od jej úvodného buly, sme sa v oboch prípadoch dostávali pod tlak. Komplikovali sme si život a snažili sme sa hrať hokej aj v situáciách, v ktorých sme mali voliť jednoduchšie a rozumnejšie riešenia. Vždy sme sa však ku koncu tretiny dokázali vrátiť späť k našej hre a streliť nejaký gól, prípadne hru vyrovnať, vypracovať si šance a nastaviť sa správne po psychickej stránke na záverečnú dvadsaťminútovku.

Generálkou na ligu bude zápas v Banskej Bystrici. Čo od neho očakávate?
Hľadáme a skúšame ešte nejaké alternatívy na presilovky. Menili sme v nich hráčov, niektorí boli zranení, niektorí mali voľno, takže sme ich vyskúšali viacerých. Chceme to pozmeniť a sfinalizovať. Ak to zdravotný stav dovolí, ísť do stretnutia už aj s víziou ligového zápasu. Sám som zvedavý, aký priebeh zápas ponúkne, keďže Banská Bystrica je v príprave náš jediný súper z extraligy. Mal by ale ponúknuť reálny obraz toho, ako sme pripravení.