Novinky - 02.03.2021 09:41

Košičania odohrajú derby v špeciálnych dresoch. Podporia zdravotníkov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Hokejové Košice majú pred sebou štvrté tohtosezónne derby so Slovanom Bratislava, deviate odkedy sa klub z hlavného mesta vrátil do slovenskej ligy. Na ľad odvekého rivala pritom vykorčuľujú v špeciálnej sade dresov, ktorá bude vyjadrením podpory pre všetkých zdravotníkov, ktorí v tomto neľahkom období riskujú vlastné životy, aby zachraňovali iných. Hneď po zápase pôjdu do dražby a výťažok z nej bude venovaný Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura a Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

"Mrzí nás, že v medializovaných zvadách sa zabúda a nie je priestor pre úprimnú podporu a poďakovanie zdravotníkom, ktorí každodenne riskujú životy seba i svojich blízkych, aby zachránili iných. V rámci našich možností tak chceme urobiť práve odohratím televízneho zápasu v špeciálnej edícii dresov. V mene HC Košice, partnerov klubu, hráčov i fanúšikov ďakujeme všetkým nasadeným zdravotníkom za prácu, ktorú pre ľudí na Slovensku vykonávajú v tak náročnej dobe," povedal pre košický web riaditeľ marketingu a PR Stanislav Mucha.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HC KOŠICE (@hckosiceofficial)

Dražba bude spustená bezprostredne po stretnutí, potrvá do 7. marca a následne, v čo najkratšom termíne, budú peniaze odovzdané plánovaným adresátom. Vo forme hrajúci "oceliari" spravia všetko preto, aby ich hodnotu zvýšili víťazstvom. Slovanu totiž podľahli v ostatných troch meraniach síl. "Za celú kabínu môžem povedať, sme veľmi radi, že sa podarilo túto spoločnú iniciatívu zrealizovať. Osobne som taktiež rád, že náš klub napriek neľahkej situácii myslí aj na takéto aktivity a komunitu. Nikto z nás si nevie predstaviť, čo zažívajú v tejto dobe zdravotníci a čoho všetkého sa musia vzdať, aby mohli pomáhať iným. Vopred ďakujem aj fanúšikom, ktorí si dresy vydražia," dodal ku myšlienke kapitán tímu Michal Chovan.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora