Novinky - 13.10.2020 14:39

Upísal sa Vegas, sezónu zrejme začne v Košiciach

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo začne ligovú sezónu 2020/21 ako hráč Košíc aj Vegas Golden Knights. Len nedávno sa totiž upísal klubu z "mesta hazardu", pre ktorý to bude štvrtá sezóna v profilige. Tá sa však má začať až niekedy na prelome kalendárnych rokov, čo účastníka OH v Soči a troch svetových šampionátov núti pozbierať dovtedy nejakú zápasovú prax. Stihnúť by to chcel v radoch HC Košice.

Informáciu priniesol web Slovenského zväzu ľadového hokeja a cituje ho agentúra SITA. "Viem si predstaviť, že by som odohral zopár zápasov. Budúca sezóna v NHL však bude mať zrejme celých 82 zápasov, kalendár bude plný. Preto mi nehrozí dlhší pobyt v slovenskej extralige, aj vzhľadom na moje zdravotné problémy. S nimi je lepšie vziať si ešte mesiac voľno," povedal 27-ročný rodák z Košíc, ktorý si nevie predstaviť pôsobenie v inom slovenskom mužstve.

Slovíčkom sa pristavil aj pri novej zmluve za morom: "V piatok večer mi volal agent s tým, že Vegas prejavili záujem a radi by mi zavolali. O päť minút telefonovali, trošku sme sa porozprávali. Pýtali sa ma, či sa už cítim dobre, či ma zranenia neobmedzujú. Diskutovali sme asi 10 až 15 minút. O pár hodín už bola podpísaná zmluva,"

Golden Knights budú pre Jurča už štvrtým pôsobiskom v najlepšej lige sveta. Predtým nastupoval za Detroit, Chicago a Edmonton. Počtom odohraných duelov sa tak dostal cez dve stovky a zrejmé je, že pribúdať budú ďalšie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora