Novinky - 07.08.2020 20:52

Štrnásť hráčov na košickej súpiske. Zvyšok zatiaľ tajomstvom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Najhrozivejšie scenáre v košickom hokeji sa nenaplnili a mužstvo "oceliarov" je pripravené absolvovať ligový ročník 2020/21. Podľa najnovšieho vyjadrenia športového riaditeľa Jána Šťastného je dokonca už dohodnutých štrnásť hráčov, ktorí budú hájiť tieto klubové farby, no zvyšok je zatiaľ tajomstvom. Vrátane mien samotných hráčov. Isté je akurát to, že počas leta Košičania prišli o viaceré svoje minulosezónne opory. Marcel Haščák s Dávidom Skokanom si to namierili do Popradu, Dalibor Bortňák s Branislavom Rapáčom si budú obliekať dres Slovana a brankár Andrej Košarišťan sa stal posilou českého Kladna.

Ešte pred mesiacom sa nad Steel Arenou poriadne zmrákalo, keď všetky nádeje zdanlivo stáli na fanúšikovskej zbierke, ktorá mala pre záchranu klubu zarobiť aspoň 700 tisíc eur. Hlavný sponzor sa nakoniec dokázal vzchopiť, mužstvo sa do súťaže prihlásilo a otázne ostalo akurát to, do akej miery bude ašpirovať na titul. Slová Šťastného, zverejnené na facebookovej stránke, napĺňajú fanúšikov optimizmom: "Budeme sa môcť oprieť o kvalitného brankára s bohatými skúsenosťami aj z KHL a taktiež skúsenú obranu. V útoku sa rysujú zaujímavé formácie. Kostru tímu doplníme o našich mladých hráčov a prípadných úspešných absolventov chystanej skúšky. V rámci časových a ekonomických možností som zatiaľ s kádrom spokojný. Sme v rokovaní s niekoľkými ďalšími posilami, v hre sú aj draftovaní mladí hráči, ktorých súťaže v zámorí nemajú jasný štart. Myslím si, že sa črtá perspektívny tím, ktorý dokáže potrápiť každého súpera,"

Pozitívom môže byť aj vyšší počet košických rodákov v tíme a domácich mladíkov s perspektívou do budúcna. Hoci sa v porovnaní s väčšinou konkurentov tento káder skladal neskôr, tretí tím z minulej sezóny by mal byť pripravený dostatočne kvalitne. "Všetci hráči absolvovali letnú prípravu buď individuálne alebo pod vedením našich trénerov. Je nám ľúto, že sa nám nepodržalo udržať niektorých hráčov. Bohužiaľ, buď to nedovolili rozpočtové podmienky alebo hráči nemohli z osobných dôvodov čakať a prijali iné ponuky, čo chápem. Tým, ktorí zostali, ďakujem za trpezlivosť. V priebehu budúceho týždňa by mala byť zodpovedaná aj otázka realizačného tímu," doplnil šéf klubu, ktorému sa z rozpočtových dôvodov rozšírila pôsobnosť a stal sa v metropole východu aj šéftrénerom mládeže.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora