Novinky - 25.06.2020 18:17

Osemnásobný šampión zvažuje neúčasť v budúcej sezóne

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Situácia v košickom hokeji je vážnejšia ako sa na prvý pohľad mohlo zdať. "Oceliari" si dávajú na čas so skladaním kádra pre ročník 2020/21 a vo svojom stanovisku spred týždňa odporúčali, aby sa obnovenie súťažného diania a prítomnosť fanúšikov na štadiónoch neuponáhľala. "Niektoré kluby začali predstavovať svoje posily, no ako celok sme neprijali žiadne racionálne opatrenia. Slovenská ekonomika sa prepadla a čaká nás príchod veľkej ekonomickej krízy. Nad tým všetkým je stále prítomná hrozba návratu nákazy," písalo sa vtedy na oficiálnom facebookovom profile klubu. Dnes je zrejmé, že je situácia ešte kritickejšia a desaťnásobný šampión, z toho dvakrát vo federálnych časoch, možno najbližšiu sezónu vynechá.

Nestabilná situácia je cítiť aj na domovskom stánku. Klub má mať voči Steel Arene dlhy, pre ktoré hrozí jeho vysťahovanie do menšej Crow Areny. "Do konca mesiaca musíme mať jasno v tom, ako budeme postupovať. Za dva mesiace mám pripravených niekoľko alternatív, čo sa týka kádra. Niektorí hráči s podpisom zmluvy sú ešte ochotní vyčkávať, iní to už vzdali a odišli inam. Stále nevieme, či sa do Tipsport ligy prihlásime alebo nie. Ja čakám na to, kým mi vedenie oznámi, aký máme rozpočet a vtedy budem môcť začať skladať mužstvo," cituje slová športového manažéra Jána Šťastného agentúra SITA, odvolávajúc sa na denník Korzár.

HC Košice obsadili v nedokončenej sezóne 2019/20 tretie miesto a formálne sa tak stali bronzovým celkom na Slovensku pre danú sezónu. V predošlých troch sezónach neprešli štvrťfinálovým sitom a posledný zo svojich titulov zaznamenali ešte v roku 2015, kedy si vo finále poradili s Banskou Bystricou. Napriek tomu ide o stálicu najvyššej domácej súťaže a mužstvo, ktoré sa tradične radí do tipsportligového popredia.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora